TCR World Tour: Michelisz Norbert pole-t szerzett a szezonnyitón!

Ezen a hétvégén vette kezdetét a TCR World Tour szezonja, ahol címvédőként indul a Hyundaijal Michelisz Norbert. Az első fordulót az olaszországi Vallelungában rendezik, a helyszínen van a hétvégén az ifjú Losonczy Levente is, aki a TCR Europe-ban áll rajthoz.

A Q1-ből az első 12 helyezett jut be a Q2-be, Michelisz pedig már az első percekben feljött a második helyre, így rendkívül valószínű volt, hogy a második szakaszban is látni fogjuk Norbit.

Még több hír:

A következő percekben Guerrieri állt az élre, Michelisz ismét a második helyre jött fel, majd Ehrlacher, Azcona és Butti következett. Az időmérő első szakaszának végén sem forgott veszélyben Michelisz továbbjutása, az ötödik helyen végzett, közvetlenül csapattársa, Azcona előtt. A Q1-ben az Ehrlacher, Guerrieri, Butti hármas volt a leggyorsabb, Filippi a negyedik lett.

A Q2 első körei után Ehrlacher állt az élen, őt Guerrieri és Azcona követte, Michelisz pedig a hatodik helyen állt az utolsó gyorskörök előtt. Az utolsó pillanatban Michelisz nagy kört rakott össze és megszerezte a pole-t Ehrlacher, Guerrieri, Azcona és Björk előtt.

Ez azt jelenti, hogy a címvédő magyar az első futamon az első helyről, a második futamon a tizedik helyről fog indulni. Az első futamot szombaton 17:15-től, a másodikat vasárnap 14:25-től rendezik, mindkét versenyt élőben közvetíti a Sport 2.

Eközben az F1-es időmérő összefoglalójáért kattintsatok ide, míg Leclerc szerint Sainz túlment a határon.

 

Kép: Facebook // Michelisz Norbert

Motorsport