Rutinos holland szakember veheti át a német válogatott irányítását – sajtóhír

Rutinos holland szakember veheti át a német válogatott irányítását – sajtóhír

Miután a német válogatott menesztette szövetségi kapitányát, azonnal megindultak a találgatások az utódlást illetően…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

A Kicker és a Bild is a lehetséges új szövetségi kapitányjelöltek közt említette meg a holland Louis van Gaal nevét, aki korábban már többször visszavonult, de egy német lapnak sejtelmes választ adott a jövőjéről:

“Klubcsapatot már biztosan nem irányítanék, de ha érkezik egy érdekes ajánlat egy erős válogatottól, akkor azért azon elgondolkodnék” – fogalmazott a 72 éves egykori szakember.

Flick bő két évvel ezelőtt vette át a német válogatott irányítását, amely nem jutott tovább a világbajnokság csoportköréből, az idei felkészülési mérkőzéseken pedig lesújtó eredményeket ért el. A csapat az idei évet egy Peru elleni 2-0-s győzelemmel kezdte, azóta viszont csak Ukrajna ellen ért el egy 3-3-as eredményt úgy, hogy a hajrában sikerült egyenlítenie. Menet közben viszont kikapott Lengyelországban (0-1), és hazai pályán Belgium (2-3), Kolumbia (0-2) és most Japán (1-4) ellen.

Van Gaalt a 2021-es Eb után nevezték ki ismét a hollandok, az Ajax egykori sikeredzője a harmadik külön megszakításában vezette Hollandia nemzeti csapatát. Van Gaal regnálása alatt az Oranje lemaradt a 2002-es világbajnokságról, viszont a 2014-es brazil vb-n a harmadik helyig vezette a csapatot, legutóbb pedig a negyeddöntőig jutottak. A tavalyi vb óta ismét munkanélküli.

Rajta kívül a német sajtó szerint Julian Nagelsmann lehet még esélyes a poszt betöltésére, melyet átmenetileg Rudi Völler foglal el, ő irányíthatja majd stábjával a németeket a Franciaország elleni, keddi barátságos mérkőzésen.

Jövő nyáron Németország adhat otthont a 2024-es Európa-bajnokságnak, melyen házigazdaként automatikus résztvevők, de versenyképeske szeretnének lenni, ami az elmúlt hónapok után erősen megkérdőjelezhető volt.

fociclub