Teke VK – Horvát és német arany Zalaegerszegen

Magyar világkupa-győztes is volt Zalaegerszegen! A horvát KK Mlaka csapata megnyerte a XXXV. Teke Csapat Világkupát. Az aranyérmes csapatban gurított Nemes Irén is. A KK Mlaka a cseh KK Slovan Rosicét győzte le a 5-3-ra.

A férfiaknál a német Zerbst lett VK-győztes, miután a döntőben 8-0-ra nyert a szlovák Podbrezova ellen. A férfiak mezőnyében is volt magyar siker: a bronzérmes KK Neumarkt játékosa, Kiss Tamás, aki olasz színekben versenyzik, 741 fás teljesítményével a torna legeredményesebbje lett.

Közben a szerbiai Apatinban is ünnepelhettek a magyarok: az NBC Kupában a Rákoshegyi VSE csapata felállhatott a dobogóra, miután harmadikként zárt.

Bátor Gábor szerint Magyarország ismét bizonyított, mint házigazda. „Úgy gondolom, hogy az elmúlt napokban sikerült itthon is ráirányítani a figyelmet a sportágra. A nemzetközi delegációktól pedig csak pozitív visszacsatolást kapunk. Mindenki elégedetten távozott Magyarországról. Külön köszönet a szervező csapat minden tagjának, és a zalaegerszegieknek is” – fogalmazott a Magyar Teke Szakági Szövetség főtitkára.

A VK-n mindkét magyar csapat kvalifikálta magát a legrangosabb európai kupasorozatba, a Bajnokok Ligájába. A férfiak mezőnyében a Szegedi TE a 7., a nőknél pedig az Ipartechnika Győr a 8. helyen végzett. A hazai együtteseknek ezekkel a helyezésekkel sikerült kivívniuk a BL-indulási jogot.

Zalaegerszegen 15 ország 28 egyesülete versenyzett az elmúlt öt nap alatt.