Kialakult a kick-box Európa-bajnokságra utazók névsora

A hétvégén rendezték meg Budapesten a kick-box sportág pointfighting szakágának felnőtt és Master Class (veterán) magyar bajnokságát. A kategóriák győztesei kivívták a novemberi, athéni Európa-bajnokságon való részvétel jogát. Mivel a másik hat szakágban már korábban lebonyolították a magyar bajnokságokat, ezzel véglegessé vált az utazó keret.

A pointfightingosok között számos klasszis szerzett kvalifikációt az Eb-re, köztük a tavalyi Küzdősportok Világjátékának mindhárom magyar aranyérmese, Fésű Lajos, Zajácz Bence és Busa Andrea. Megnyerte súlycsoportját a magyar bajnokságon Bálint Martin is, aki az elmúlt évben az Európa Játékokon állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Rajtuk kívül van egy nagy visszatérője is a pointfighting válogatottnak a korábbi sokszoros világ és Európa-bajnok Veres Roland személyében, aki az elmúlt években ökölvívásban jeleskedett. A csepeliek kiválósága két éve a bokszolók között is Eb-bronzig jutott, Athénban azonban visszatér a tatamik világába, ismét kick-boxban próbálja meg gyarapítani trófeáinak számát.

Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke elmondta: a felnőtteket és a MC versenyzőket is beleértve összesen 56 magyar versenyző utazik majd a görög fővárosba. Érdekesség, hogy utóbbiak között megméreti magát a pointfighting szakág vezetője, Csikós Péter is.

Ugyan nem a pointfighting szakágat érintő hír, de szinte az utolsó pillanatban egy fővel gyarapodott az Eb-re utazók létszáma, mostantól ugyanis a magyar ringes válogatott tagjaként fog versenyezni az eddig szerb színekben szereplő Kéri Valentina. Valentina kettős állampolgár és élve a lehetőséggel, amely kettős állampolgárként megilleti, a szerb szövetség egyetértésével a magyar válogatottságot választotta. Kéri Valentina a ringes szabályrendszerekben kiemelkedő eredményekkel rendelkezik: low-kickben 65 kg-ban 2021-ben Jesolóban világbajnoki aranyérmet, 2023-ban Albufeirában vb-ezüstérmet nyert, illetve szintén 2023-ban a Küzdősportok Világjátékán első helyen végzett.

Az idei felnőtt és Master Class kick-box Európa-bajnokságot november 4. és 9. között rendezik Athénban.

A pointfightingos Eb-indulók:

Felnőttek:     

Nők:

50 kg: Török Szonja

55 kg: Petró Lili                                             

65 kg: Pántya Réka                           

70 kg: Busa Andrea

+70 kg: Haider Katrin                       

Férfiak:

57 kg: Hammer Máté                       

63 kg: Veres Roland

69 kg: Zajácz Bence

74 kg: Bálint Martin              

79 kg: Viczián Dániel

84 kg: Fésű Lajos

89 kg: Koknya Péter                          

94 kg: Opauszki Dávid                                  

+94 kg: Nagy Zalán

Veteránok:

Nők:

55 kg: Diligens Klaudia                     

65 kg: Kovács Marianna                   

+65 kg: Lukácsné Kónya Gabriella    

Férfiak:

74 kg: Gábor Zoltán                          

84 kg: Mészáros Márk                      

94 kg: Csikós Péter                           

+94 kg: Juhász Gergely