NB I: mégis távozott a sereghajtó vezetőedzője – HIVATALOS

A Kecskemét sportigazgatója a múlt héten még megerősítette, hogy a nehézségek ellenére nem váltanak edzőt, majd a válogatott-szünet alatt mégis edzőváltást jelentettek be…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Kecskeméti TE hivatalos oldalán számolt be róla, hogy a keddi egyeztetéseket követően a klubvezetés és Szabó István közösen a vezetőedző távozásáról döntött.

Az 57 éves szakember játékosként és edzőként is megfordult a KTE-nél, a klub több nagy sikerének is tevékeny részese volt. Az első NB I-es érában pályaedzőként kupagyőzelmet ünnepelt, majd 2012 tavaszán vezetőedzőként Ligakupa döntőbe jutott, illetve ötödik helyen végzett az élvonalban a csapattal.

Szabó 2021 nyarán tért vissza az NB III-as feljutás után, és feljutást ünnepelhettek az NB II-ben is, majd az élvonalban újoncknt a második helyig vezette a csapatot. Az előző idényben a KTE a hatodik helyen fejezte be a bajnokságot, az aktuális szezonban pedig az első kilenc forduló alatt csak öt pontot szerzett.

A felek a tatabányai edzőmeccs után ültek le ismét egyeztetni és értékelni, ennek eredményeként született meg az a döntés, hogy Szabó Istvánt felmentik a vezetőedzői pozícióval járó feladatok alól.

“A válogatott szünetnek úgy mentünk neki, hogy nem szeretnénk edzőt váltani, hittünk abban, hogy Szabó Istvánnal tudunk kijönni abból a gödörből, melybe belekerültünk az utóbbi időszakban, hiszen sok nagy csatát éltünk már meg együtt. Közösen kerestük a lehetőségeket, illetve azt, hogyan indulhatunk el egy eredményes úton. A tatabányai edzőmeccs után viszont ismét értékelnünk kellett, illetve elgondolkodnunk azon, hogy a rossz irányba mutató folyamatok megfordíthatóak-e. Rendkívül nehéz volt meghozni ezt a döntést, de elkerülhetetlennek éreztük. Ettől függetlenül köszönettel tartozunk Szabó Istvánnak, hiszen az utóbbi évek sikereiben igen fontos szerepe volt, és a mostani gyengébb szereplés sem csak az ő felelőssége. Egy dolog biztos: mindenkitől sokkal több kell a folytatásban ahhoz, hogy újra elkezdjük gyűjteni a pontokat” – fogalmazott Tóth Ákos.

“Ez egy gyerekkori szerelem, hiszen a labdarúgást is itt kezdtem a KTE-nél, és ez a rajongás már sosem volt csökkenni. Mindig hálás leszek a klubnak, hogy itt futballozhattam, itt kezdhettem el az edzői pályát, illetve az utóbbi három és fél esztendőért, amikor vezetőedző lehettem. Ezalatt együttesen egy olyan csodát vittünk véghez, melyre korábban még nem volt példa. Feljutás, NB I-es ezüstérem, első nemzetközi siker, ezek mind élénken élnek bennem most is. Sokat kaptam a klubtól, a szurkolóktól. Különösen örülök annak, hogy kecskemétiként lehettem ennek részese, ami a drukkerek nélkül tényleg nem jöhetett volna létre. Elértük azt, hogy többször telt ház előtt játszhattunk, ehhez csodálatos atmoszférát teremtettek, és a nehéz napokon is mellettünk álltak. Köszönettel tartozom a stábnak és a klub összes munkatársának is. Arra is nagyon büszkék lehetünk, hogy értéket teremtettünk a magyar labdarúgásnak, öt válogatott játékost adtunk ezalatt az időszak alatt. Továbbra is nagyon nagy szurkolója maradok a KTE-nek, ez soha az életben nem fog változni, bárhova is visz az élet” – tette hozzá Szabó István.

  fociclub