Hamarosan megkezdi működését a vízilabda-szövetség egészségügyi és módszertani központja

2024 október 15.

Hamarosan megkezdi működését a Magyar Vízilabda Szövetség egészségügyi és módszertani központja.

Erről Madaras Norbert, a szervezet múlt héten újraválasztott elnöke beszélt kedden az M4 Sport Sporthíradó című műsorában az M4 Sport Sporthíradó című műsorában.

A játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető elárulta, már csak a szükséges engedélyekre várnak, ezt követően, várhatóan néhány hét múlva indulhat el a hiánypótló intézmény működése, amely nemcsak a válogatottak, hanem a klubok számára is elérhető lesz.

Madaras Norbert az interjúban beszélt a következő négy év terveiről is: mint elmondta, a végcél mindig az, hogy a felnőtt válogatottak minél jobban szerepeljenek, ehhez azonban minden apró dologra figyelni kell. Ilyen például az elmúlt években rendre sikeresen szereplő utánpótlás-válogatottak tehetségeinek fokozatos fejlesztése, a legjobbak beépítése.

A nemzetközi vízilabdával kapcsolatban az elnök megjegyezte, jóval több csapat tud már magasabb szinten vízilabdázni, mint akárcsak húsz évvel ezelőtt, rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, nincsenek igazán kiemelkedő csapatok, ezért nüanszokon múlnak a döntő mérkőzések.

(MTI-vizipolo.hu)