Anglia: a Championshipben kaphat munkát a korábbi francia klasszis! – sajtóhír

Azt követően, hogy Claude Makelele a kinevezését követően mindössze három hét után, pár napja távozott az Ádám Martint is foglalkoztató görög Aszterasz Tripolisz együttesétől, most úgy tűnik, hogy a Angliában találhatja meg a számításait.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

Angol és francia források ugyanis állítják, hogy a Real Madrid és a Chelsea korábbi ikonja a legfőbb jelölt az angol másodosztályban (Championship) ‘vergődő’ Cardiff City kispadjára.

A szezon pocsékul kezdő, 9 mérkőzésen mindössze egy győzelmet arató (2 döntetlen és 6 vereség mellett – a szerk.), a 24 csapatos Championship 24. helyén tanyázó walesi csapatnál aktuális a menedzserváltás, hiszen azok után sem javultak az eredmények, hogy a török Ömer Riza megbízott menedzserként átvette a szeptember végén menesztett honfitársa, Erol Bult megüresedő helyét.

A Cardiffnál a megoldás megtalálása végett, a klub egyes források szerint már fel is vette a kapcsolatot azzal a Claude Makelelével, aki visszaavulását követően olyan helyeken dolgozott menedzserként, mint a francia Bastia vagy a belga KAS Eupen; asszisztensként a Paris Saint-Germain és a Swansea együttesei; de egy rövid ideig volt az AS Monaco technikai igazgatója; a Chelsea-nél pedig a kölcsönjátékosok megfigyeléséért felelt, miközben egyéni edzéseket tartott a ‘londoni kékeknél’.

Egybehangzó angol és francia beszámolók szerint rövidesen megszülethet az egyesség is Makelele és a Cardiff City között.

fociclub