A Manchester United szerezte meg az Arsenal 16 éves csatártehetségét – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy 16 éves dán tehetséget igazolt.

 (Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images)

A Manchester United megerősítette a dán utánpótlás válogatott támadó, Chido Obi-Martin szerződtetését, miután lejárt a szerződése z Arsenalnál.

A United azt is bejelentette, hogy Obi-Martin bekerült a klub elsőéves ösztöndíjasainak csoportjába, Samuel Lusale és James Overy mellett. A 17 éves szélső Lusale és a 17 éves jobbhátvéd Overy a nyáron a Perth Glorytól, illetve a Crystal Palace-tól szerződött. A trió a klub „szakmai fejlődési szakaszának” része lesz, amely lehetőséget biztosít a játékosoknak, hogy a klub 18 és 21 év alatti csapatai között átmenetet képezzenek, és felkészítse őket a felnőtt labdarúgó-karrierre.

Obi-Martin két szezont töltött az Arsenal ifjúsági akadémiáján, miután a dán Köbenhavntól csatlakozott az angol klubhoz. A támadót nagyra értékelte az észak-londoni klub, de nem sikerült megállapodnia egy új szerződésről, amely ösztöndíjat jelentett volna a számára, mielőtt profi szerződésre váltott volna a 17. születésnapja elérésekor, ami november 29-én lesz.

A támadó összességében 17 bajnoki mérkőzésen 29 gólt jegyzett az U18-as csapatnál.

Obi-Martin játszott Dánia 2024-es UEFA U17-es Európa-bajnokság selejtezőjében, és három csoportmérkőzésen kétszer is betalált.

fociclub