Eldőlt, hogy Szalai Ádám visszatér-e a magyar válogatotthoz – HIVATALOS

Az elmúlt napokban megjelent híresztelések után az MLSZ bejelentést tett a magyar válogatott edzői stábtagjának kilétéről…

(Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto via Getty Images)

Az MLSZ hivatalos oldalán közölte, hogy Szalai Ádám pályaedzőként csatlakozik a magyar válogatott edzői stábjához.

Az aktív pályafutását bő egy évvel ezelőtt befejező Szalai összesen 86 mérkőzésen szerepelt a magyar válogatottban, ezalatt 26 gólt szerzett, miközben 28 találkozón a csapatkapitányi karszalagot is viselte. A 2016-os Európa-bajnokságon az osztrákok ellen, míg a 2020-as (2021-ben rendezett) kontinenstornán a németek ellen talált be. A válogatottól a 2022. szeptember 26-i, Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést követően vonult vissza.

“Mindenképpen olyan pályaedzőt szerettem volna, aki szakmailag és emberileg is illik a válogatottba. Ádám esetében egyikhez sem fér kétség, hiszen hatalmas nemzetközi rutinnal bír a labdarúgás sportszakmai részét tekintve, miközben azt hiszem, nincs olyan ember Magyarországon, aki ne tudná, mit jelent számára a magyar válogatott, emellett pedig a játékosok körében is hatalmas tisztelet övezi. Biztos vagyok benne, hogy ahogy korábban játékosként, úgy immáron stábtagként is nagyon sokat fog hozzátenni a válogatott teljesítményéhez” – nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány.

Szalai Rossi válogatotthoz érkezését követően játékosként is az olasz szakember meghosszabbított keze volt a pályán, így szakmai együttműködésük minden bizonnyal az első pillanattól kezdve olajozottan fog működni.

“Óriási megtiszteltetés a magyar válogatott szakmai stábjának tagja lenni. Sok éven keresztül aktív játékosként, most pedig Marco Rossi segítőjeként is azon leszek, hogy a nemzeti tizenegy minél sikeresebb legyen a jövőben” – jelentette ki Szalai.

fociclub