Nyéki Balázs: A Fradinak nehezebb lehet ez a szezon

2024 október 01.

Nyéki Balázs, az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint a Bajnokok Ligája-győztes gárda kerete ugyan erősödött, ez azonban a szükséges befektetett munka elvégzésével hozhatja csak meg az eredményeket.

A zöld-fehérek kedden a Komjádi Uszodában tartottak sajtónyilvános edzést, ahol az együttes szombaton vízbe ugrik a horvát Jug Dubrovnik ellen az Európai Szuperkupáért.

Nyéki Balázs az MTI-nek elmondta, a párizsi olimpiát követően különböző állapotban kapta vissza a játékosokat.

„Nyilván a magyar válogatott játékosok csalódottan érkeztek vissza a felkészülésre, a külföldiek viszont, pedig csak Dusan Mandic nyert közülük aranyérmet, nagyon motiváltan vetették bele magukat a munkába. Ezért is fontos a légiósok jelenléte, mert más impulzust hoznak a csapathoz. Ez a forma a játékosok között lassan ki fogy egyenlítődni, véleményem szerint szombatra nyolcvanszázalékos állapotba kerülünk majd, fegyelmezettnek kell lennünk, és akarnunk kell a győzelmet”

– mondta a tréner, aki első szezonjában vezetőedzőként mindent megnyert a csapattal.

Nyéki Balázs elárulta, azt szeretnék elérni, hogy hasonló legyen a légkör a gárdánál, mint az elmúlt két évtized sztárcsapatánál, a Pro Reccónál, amely minden sorozatban, minden évben a végső sikerre hajtott.

„Ez az előző idényben sikerült, de mi még nem tudjuk igazán, mennyire nehéz munka ez. A Reccónál is gyakorlatilag húsz év alatt alakult ez ki. Folyamatosan magasan kell tartani a játékosok éhségét a sikerre, ebben van most némi hiányérzetem, és már jeleztem is a csapatnak, de szerintem nem lesz gond vele”

– fogalmazott a szakember.

A Ferencváros kerete még erősödött is a holtszezonban, hiszen Vámos Márton és Manhercz Krisztián személyében két világ- és Európa-bajnok pólós érkezett.

„A Real Madrid is erősödött papíron, de nem lehet tudni, hogy ez csapadinamikában hogyan működik majd. Ezt kell megoldani, de ehhez nagyon sok munkára van szükség. Újra és újra le kell jönni az edzésekre, és bele kell tenni a kemény munkát, ez egy kegyetlen körforgás”

– mondta Nyéki Balázs, aki szerint a BL-ben a többek között Zalánki Gergővel erősítő Olimpiakosz, az öt olimpiai bajnokot igazoló Radnicki, és a Vigvári Vincét és Burián Gergelyt is soraiban tudó Barceloneta is komoly játékerőt képvisel.

„Talán ez a mostani szezon még nehezebb lesz, mint az előző, hiszen Európában már mindenki minket akar megverni”

– fűzte hozzá a Ferencváros vezetőedzője.

Varga Dénes távozásával – esetleges visszavonulásával – a kapus Vogel Soma lett az együttes csapatkapitánya, a hálóőr nem éppen hangos stílusáról ismert, de tudatosan készül a szerepre:

„Jobban benne vagyok így a csapat életében, ha bárkinek valami problémája van, akkor hozzám fordulhatnak, kikérhetik a véleményemet”

– nyilatkozta a kiváló hálóőr.

A Szuperkupa-meccsel kapcsolatban Vogel elmondta, bár a Ferencvárosé az erősebb játékoskeret, a Jugnál már egy ideje tart a szezon, így jobban játékban van az ellenfél.

Ezen a találkozón még nem ugorhat medencébe Manhercz Krisztián, aki még egy, az olimpián összeszedett kézsérülés miatt nem végezhet teljes értékű munkát:

„Az egyik csoportmeccsen volt egy kontakt, amiben megsérültem, szalag- és csontsérülés lett a dologból. Sajnos nem abban az ütemben gyógyul, mint ahogy reméltem. Most egy úszógipsszel a kontaktfeladatokon kívül szinte mindent tudok már csinálni, és ha minden jól megy, két-három hét múlva visszatérhetek”

– fogalmazott Manhercz.

A Ferencváros-Jug Dubrvonik Európai Szuperkupa-mérkőzést szombaton 20 órától az M4 Sport+ csatorna élőben közvetíti.

(MTI-vizipolo.hu)