A Fradi kölcsönadta fiatal tehetségét a Pro Recco-nak

2024 október 01.

A zöld-fehér csapat hivatalos honlapján jelentette be, hogy Haverkampf Bencét kölcsönadja az olasz rekordbajnok együttesnek.

„Épp ültem a népligeti étteremben, amikor anyukám küldött egy üzenetet, hogy Süni bá (Nyéki Balázs) szeretne velem beszélni. Hívtam és kérdeztem, hogy baj van? Miről van szó? Erre azt felelte, hogy el kellene mennem a Pro Reccóba… Először azt hittem, hogy viccel” – mondta Haverkampf Bence a fradi.hu-nak.

„Óriási hírértéke van ennek a szerződésnek, ami azt is bizonyítja, hogy tényleg jó munka folyik a Fradi utánpótlásában, ha a Recco nálunk keres játékost” – mondta Nyéki Balázs a klub honlapján, aki két évvel ezelőtt maga győzte meg Haverkampf Bence szüleit, hogy engedjék el Berlinből Budapestre az akkor 16 éves tehetséget, mert ez számára a jó út. A BL-címvédő FTC-Telekom férfi csapatának vezetőedzője beavatott minket a mostani transzfer részleteibe is: „Vasárnap kint voltam a helyszínen a Szőnyi úton, a BVSC-Pro Recco Euro Kupa-selejtezőn, amikor kaptam egy üzenetet Madaras Norberttől, hogy a meccs után lesz egy gyors megbeszélésünk az olasz klub vezetőivel. Kiderült, hogy szeretnének kölcsönvenni valakit a Fradiból. Egy tehetséges fiatal játékosra volt szükségük, aki segítség lehet számukra. Én ajánlottam Bencét, aki a megállapodás szerint egy évig játszik majd a Reccóban kölcsönben. Egyelőre az olasz bajnokságban szerepelhet, januártól pedig a nemzetközi kupaporondra is benevezhetik, mert most az FTC BL-keretében volt bejegyezve” – tette hozzá a vezetőedző.

A játékostól az FTC-Telekom felnőtt csapatával két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet ünnepelhetett, illetve a Komjádi Kupa megnyerése mellett a serdülők és az ifik között is bajnok lett. Nem mellesleg, U16-os és idén nyáron U18-as világbajnok is lett Haverkampf Bence.