XX. Judgement Day – Magyarok nyerték a csapatkupát

Elsöprő magyar sikerrel ért véget a XX. Judgement Day! A világ legrangosabb szkander világkupáján a magyarok összesen 32 érmet nyertek, és ezzel elhódították a csapatkupát. A Fóton megrendezett VK-n 22 ország több száz szkanderosa állt asztalhoz.

Jó formában versenyzett Kőváriné Ivánfi Brigitta, Donkó Patrik, Donkó Márk, Frum István, és a nemrég befejeződött világbajnokságon a királykategóriát megnyerő Botta-Dukát Gábor.

Csabai Atilla szerint Magyarország színvonalas VK-n látta vendégül a nemzetközi szkanderos társadalmat. „Komoly sportdiplomáciai tárgyalásokat folytattunk, Magyarországon volt gyakorlatilag a Szkander Világszövetség teljes vezetése. Szemináriumot tartottunk, és bíróképzés is volt. ” – mondta a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke.

Csabai hozzátette: rengeteg tapasztalatot szereztek az idei VK szervezése során is. „Ez olyan, mint a versenyzés. Mindig fejlődni kell. Magyarország elnyerte a két év múlva esedékes Európa-bajnokság rendezési jogát. Ezt a VK-t is valahol az Eb-re készülve szerveztük meg, és bonyolítottuk le.” – mondta a sportvezető, aki a Világ- és az európai szövetség alelnökeként is segíti a sportágat.