Játékossors: az orosz bajnokságba igazolt a Juventus és az AS Roma korábbi kiválósága! – hivatalos

Az orosz labdarúgó-bajnokságban (Russian Premier League) szereplő CSZKA Moszkva hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy szerződtették a rutinos bosnyák válogatott középpályást, Miralem Pjanicsot…

A CSZKA Moszkva színeiben folytatja pályafutását Miralem Pjanic, az orosz együttes 1+1 évre szóló szerződést kötött a 34 esztendős bosnyák középpályással, aki az elmúlt két évet a Sharjah FC színeiben futballozott. 

Miralem Pjanic mindössze 17 éves volt, amikor bemutatkozott az FC Metz legjobbjai között a 2007/2008-as idényben, az ifjú labdarúgó gyorsan a klub meghatározó játékosa lett. Jó teljesítménye miatt 2008 nyarán lecsapott rá az Olympique Lyon, ahol három szezont töltött el. Innen Olaszországba vezetett az útja, 2011-2016-ig az AS Romát, majd 2016-2020-ig a Juventust erősítette. Legnagyobb sikereit kétségtelenül a torinói gárdában érte el, társaival nyert négy bajnoki címet és két Olasz Kupát, valamint egy alkalommal a BL-döntőbe is bejutott a klub tagjaként. A Juvéból 2020 nyarán a Barcelonához került, ahol Ronald Koeman nem számolt vele alapemberként, ennek pedig többször hangot adott a sajtóban, a 2021/2022-es kiírást pedig a Besiktasnál töltötte kölcsönben. Pjanic a Serie A-ban 281 mérkőzésen lépett pályára egyébként az AS Romában és a Juventusban, ezeken 42 találatot és 73 gólpasszt jegyzett. A bosnyák válogatottban 2008-ban mutatkozott be, a címeres mezt eddig 115 találkozón húzhatta fel magára, részt vett a 2014-es világbajnokságon, ahol gólt is szerzett.

Borítókép: (Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images) 

fociclub