Álvarez: “Az Atlético Madrid volt a legjobb választás…”

Az Atlético Madrid új csatára úgy érzi, kiváló döntést hozott az átigazolásával…

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A nyáron a Manchester City-től az Atlético Madridhoz igazoló világbajnok argentin támadó, Julián Álvarez az ESPN Argentina részére adott interjúban beszélt új csapatáról:

“Úgy éreztem, változásra van szükségem a pályafutásomban, ezért új kihívást kerestem. Az Atlético Madrid volt a legjobb választás, amit csak tehettem. A döntésem arról szólt, hogy próbálom megtalálni a legjobb játékomat, hogy segíthessem a csapatomat, a Diego Simeonéval folytatott beszélgetések pedig mindannyiszor önbizalommal töltenek el, úgyhogy jó úton haladok.”

A 24 éves csatár kiemelte Pep Guardiola munkáját az elmúlt két évből: “Őszintén megköszöntem Pepnek azt, amit értem tett. Hihetetlenül intenzív két év volt, címeket nyertünk, sokat fejlődtem, rengeteget tanulhattam, több poszton is kipróbálhattam magam. Biztos vagyok benne, hogy a manchesteri évek a hasznomra lesznek további pályafutásom során.”

Álvarez két évvel ezelőtt a River Plate-től került a City-hez, amely színeiben minden sorozatot figyelembe véve 103 mérkőzésen 36 alkalommal volt eredményes. Álvarez fontos kiegészítő embere volt az 2022-2023-as szezonban triplázó, valamint a legutóbbi idényben angol bajnoki címet nyerő együttesnek, azonban több játéklehetőségre vágyott, így kapóra jött számára az Atlético érdeklődése.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub