Mester Soma nagy szívvel és remek hajrával fordított, így a négy közé jutott az Enrique Rodriguez Cal emlékversenyen!

Az Enrique Rodriguez Cal emlékverseny második versenynapján, Madrid elővárosában, Mostolesben, Mester Soma hatalmas hajrával megfordította a mérkőzését, így a legjobb négy közé jutott Spanyolországban.

A Budapesti Honvéd szervezésében három magyar egyesületből négy női, és öt férfi ökölvívó indul a spanyol eseményen, a legtöbben az U22-es korcsoportot képviselik, ők a közelgő Európa-bajnokságra készülnek, amelyet Bulgária rendez meg október közepén.

Az első versenynapon nem sikerült győznie versenyzőinknek, szerdán azonban Mester Soma remek csatában jutott be a torna elődöntőjébe.

Mezei Petra gyorsan megtalálta a megfelelő ritmust a spanyol Carmen Gonzalez ellen, az első menetben 4:1-re nyert Petra, aki kiválóan ütötte a horgokat és nagy szívvel ment előre az alacsonyabb spanyol ellen. A második menetben hiányzott a pontosság, ezért Gonzalez ki tudott egyenlíteni, így a fő kérdések az utolsó három percre maradtak. A végét nagyon megnyomta Petra, támadásban hatékony volt, de a védekezése nem állt teljesen össze, így egy nagyon szoros mérkőzésen Gonzalez nyert.

Budai Vivien nem számíthatott könnyű mérkőzésre, a 63 kilósok között az angol Sacha Hickey az egyik legnagyobb tehetség, aki sorra nyerte a nemzetközi tornákat az elmúlt másfél évben. Az angol komoly magassági fölénnyel is rendelkezett, hosszabb kezeivel rendre betalált Vivi kesztyűi között, nemcsak egyenesekkel, de felütésekkel is. Vivi egy számmal kisebbnek tűnt a klasszis angolnál és a sérülést elkerülendő Balzsay Károly feladta a mérkőzést.

Mester Soma azonnal támadólag lépett fel a magas spanyol Didac Lopez ellen, aki a tavalyi esztendőben döntőzött ezen a versenyen. Soma sokat ment előre, de az első menetben rendre belelépett a spanyol ütőtávjába, és nem figyelt megfelelően a védekezésére. A második menetben több alkalommal elkapta a spanyolt, de Lopez kontrákkal sokat dolgozott, így nála volt az előny hat perc után. A harmadik menetre Lopez mind fejben, mind testben elfáradt, Soma pedig teljesen felőrölte ellenfelét, így a legjobb négy közé jutott.

A magyar csapat második napi eredményei az Enrique Rodriguez Cal emlékversenyen:

Női 50kg: Mezei Petra (Hell Fight Club – Carmen Gonzalez (spanyol) 2:3

Női 63kg: Budai Vivien (BHSE) – Sacha Hickey (angol) – Budai ringsarka a harmadik menetben feladta a küzdelmet

Férfi 75kg: Mester Soma (Hell Fight Club) – Didac Lopez (spanyol) 5:0

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség