PL-csapattól vett kölcsön balhátvédet a Diósgyőr – HIVATALOS

A Brentford kötelékéhez tartozó fiatal labdarúgó 2024-2025-ös szezonra Magyarországra került kölcsönben…

(Photo By Ben McShane/Sportsfile via Getty Images)

A Diósgyőri VTK hivatalos oldalán erősítette meg, hogy a szezon hátralévő részére kölcsönvette a Brentford B csapatától Valentino Adedokun játékjogát.

A 21 éves ír balhátvéd 17 esztendősenmár debütált a felnőttek között a Dundalk színeiben, nem sokkal a 18. születésnapja után bemutatkozott az Ekl selejtezőjében is 33 perc erejéig. Ezt követően igazolta le az angol Brentford akadémiája. A ranglétrát végigjárva az előző idényben már az első csapat keretéhez számították, többször leült Premier League mérkőzésen a kispadra is, de a debütálás még várat magára. Mindeközben a B-csapatban olyannyira alapembernek számított, hogy az előző idényben már ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is.

Adedokun jelenleg sérülésből lábadozik, felépülése után állhat a DVTK rendelkezésére.

“Nagyon büszke vagyok arra, hogy a DVTK-ban szerepelek ebben a bajnokságban. Korábban csak a nemzetközi kupákban láttam magyar csapatokat, akik jó benyomást tettek rám, így azt gondolom, az OTP Bank Liga egy versenyképes bajnokság, és a karrierem szempontjából hasznosan telik a diósgyőri év. Balhátvédként természetesen a védekezés az elsődleges feladatom, de szeretem kivenni a részem a támadásokból, előre menni, és ha lehetőség adódik, akkor gólpasszt adni, vagy akár gólt is lőni. A Paks elleni idénynyitót a helyszínen láttam, ahol a csapattársak is jó benyomást tettek rám. Magabiztosan játszottak, úgy érzem, jó teljesítményre leszek képes a társaságukban. Izgatottan várom az első mérkőzést, mert már ízelítőt kaptam a diósgyőri meccsek atmoszférájából. Az ultrák nagyon hangosan szurkoltak, a közönség csodálatos hangulatot teremtett, ilyen körülmények között szeretnék játszani” – nyilatkozta a miskolciak új játékosa.

“Miután nyáron sajnálatos módon meg kellett válnunk Stephen Bitoktól, elsődleges prioritássá vált a pótlása. Szerettünk volna élvonalra érett fiatal magyar játékost igazolni, de ilyet nem találtunk a piacon. Valentino Adedokun alapképességeire garanciát jelent, hogy már a Premier League-ben is többször bekerült a meccskeretbe. Ezen kívül különösen vonzóvá tette számunkra az a tény, hogy szinte egy az egyben megfelel elődje játékosprofiljának: olyan bal oldali védő, aki gyors elfutásaival és beadásaival hatékonyan tudja támogatni a támadásokat is. Bízom benne, hogy gyorsan beépül a csapatba, és hasznos tagja lesz a DVTK-nak” – tette hozzá dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója.

fociclub