Ismét kispadot kapott a brazil sikeredző – HIVATALOS

A Fluminense éléről júniusban menesztett brazil tréner egy másik első osztályú csapatnál kapott lehetőséget…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő Cruzeiro bejelentette, hogy a továbbiakban a Fluminensével tavaly Libertadores-kupát nyerő Fernando Diniz lesz a csapat vezetőedzője, akivel 2025 végéig szóló megállapodást kötöttek.

Az 50 éves szakember 2022 áprilisától idén júniusig irányította a riói gárdát, amellyel páratlan sikereket ért el az elmúlt bő két évben. Diniz vezetésével a Fluminense 2023-ban előbb a riói állami bajnoki címet, majd nagyszerű menetelés végén novemberben a Libertadores-kupát hódította el, idén pedig a Recopa Sudamericanát is megnyerték. Ezzel szemben idén hullámvölgybe kerültek, és miután a 2024-es Carioca-bajnokságban már az elődöntőben kiestek a nagy rivális Flamengo ellen, az országos bajnokságban is folyamatosan gyengélkedtek, melyet követően június végén a klub vezetősége megköszönte a munkáját.

A hazájában korábban rendkívül népszerű tréner menet közben 2023 júliusa és 2024 januárja között a brazil válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltötte párhuzamosan a Fluminense vezetésével, azonban miután a Selecao hat forduló alatt csak hét pontot szerzett vele a dél-amerikai vb-selejtezőkön, így a tréner menesztése mellett döntöttek. Hat hónappal később Diniz a másik állását is elvesztette.

A Cruzeiro jelenleg a hetedik helyen áll a brazil bajnokságban, de az utolsó nyolc fordulóban csak egyetlen mérkőzést nyert meg. Menet közben a gárda bejutott a legjobb nyolc közé a Copa Sudamericanában, ahol a héten játssza a visszavágót a paraguayi Libertad elleni negyeddöntős párharcban.

A játékosként 2004-ben a Belo Horizonte-i csapatnál megforduló Diniz idén már a harmadik trénere lesz a Cruzeirónak. Az év elejétől áprilisig az argentin Nicolás Larcamón irányította a gárdát, az elmúlt szűk fél évben pedig Fernando Seabra volt a csapat trénere.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub