Barca: ter Stegen sérülése után máris felajánlotta szolgálatait a katalánok korábbi kapusa!

Mint arról mi is beszámoltunk, az FC Barcelona első számú kapusa, Marc-Andre ter Stegen a Villarrel ellen súlyos térdsérülést szenvedett, amelynek következtében több hónapos kihagyás vár a német válogatott hálóőrre. A Barca kapcsán máris felmerült, hogy kapust igazolhatnak, amolyan vész-megoldásként (…) 

(Photo by Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

(…) A katalánok keretében ugyanis a 25 éves Inaki Pena, valamint a második számú kapusnál öt évvel fiatalabb Ander Astralaga ‘maradt’, és nagy kérdés, hogy az egyébként már többször is bizonyító Pena töretlenül élvezheti-e a bizalmat hónapokon át, és egyáltalán képes-e előlépni stabilan ter Stegen örököseként?!

A nemzetközi sportsajtóban nem meglepő, hogy máris felröppentek a hírek, hogy a Barca új kapust igazolhat, mégpedig a szabadon igazolható játékosok közül; esetleg a nemrégiben visszavonult kapusok reaktiválása is szóba jöhet… Utóbbi kapcsán máris érdemes megjegyezni, hogy Claudio Bravo nyilvánosan felajánlotta, hogy kész a visszatérésre korábbi csapata kedvéért!

“Ha a Barcának szüksége van rám, csak szólniuk kell, és reaktiválom magam!” – idézi a winwinsports a visszavonulását hivatalosan 2024. augusztus 26-án bejelentő, 41 esztendős chilei ikont.

A 150-szeres chilei válogatott Bravo korábban szép sikereket ért el a Barcával (BL-győzelem; két bajnoki cím; Európai Szuperkupa-győzelem; két Spanyol Kupa-siker; egy Spanyol Szuperkupa elsőség – a szerk.), amelynek színeiben 75 találkozón lépett pályára 2014 júliusa és 2016 augusztusa között.

fociclub