Újra van felnőtt csapat Nyíregyházán

2024 szeptember 05.

Hosszú idő után tér vissza a Nyíregyháza a felnőtt bajnokságba.

Fotó: Nyíregyháza.hu

– Az Aqua SE a következő szezonban már 12 csapattal versenyez – jelentette be Szakács Roland, az egyesület elnöke a városi uszodában tartott sajtótájékoztatón Nyíregyházán. Az eseményen elhangzott, az utánpótlás korosztályok mellett szeptembertől nyolc év után ismét lesz felnőtt csapata Nyíregyházának -számolt be a Kölcsey Televízió.

– Az idei évben, a 2024-25-ös bajnoki évben most tulajdonképpen örömünkre kettő cég is beszállt a támogatóink körébe. Az egyik az az OB II-es felnőtt csapatnak a névadó szponzora – húzta alá Szakács Roland.

Hatvani Péter, a felnőtt csapat edzője hangsúlyozta: bár a pólósok valamennyien amatőr keretek között fognak versenyezni, már a nyár folyamán megkezdődött az alapozás. A tréner elmondta, csapatunk 99 százalékban nyíregyházi nevelésű, nyíregyházi születésű játékosokból áll. Egy játékos jött hozzánk Pestről, aki itt a Nyíregyházi Egyetemen tanul, és ő megkeresett minket, hogy van-e lehetőség arra, hogy csatlakozzon hozzánk. Természetesen volt, lehetőséget adtunk neki is, le is igazoltuk. Így van egy játékosunk pluszban, aki régebben az OB I B-s bajnokságban, tehát egy szinttel fentebb is játszott, illetve vannak még a csapatban ugyanúgy nyíregyházi kötődésű olyan játékosok, akik OB I/b-ben is szerepeltek.

Újra van csapat

Nyolc év után ismét lesz felnőtt vízilabda csapata Nyíregyházának. Az Aqua SE elnöke a szezonnyitó sajtótájékoztatón elmondta: az együttes az OB 2-es mezőnyben indul és a hétévgén már az I. Nyír-Chem Kupán játszanak a Városi Uszodában.