Mégsem vonul vissza a szerbek klasszisa

2024 szeptember 03.

Mégsem akasztja szögre a sapkát, 39 évesen bevállalt legalább még egy szezont Dusko Pijetlovics.

Fotó: MTI / archív

Két hete még attól volt hangos a szerb sajtó, ahogy mi is megírtuk, hogy a 39 éves kétszeres olimpiai bajnok felhagy a játékkal, most azonban meggondolta magát.

– Egyszerűen és őszintén, olyan felkérést kaptam, amit nem tudtam visszautasítani. Beszélgettem Uros Stevanoviccsal, aki nemrég lett olimpiai bajnok edző, és nehéz megtagadni egy ilyen nagy sikert elért edzőt. Az ambícióink egyeznek, minden meccsen, minden versenyen nyerni akarunk, és ha nem így lenne, nem is jönnék

– emelte ki Pijetlovics.

Érdekesség, hogy a megbízható center az elmúlt három szezont Radnicki legnagyobb riválisánál, a Novi Beográd együttesénél töltötte.

Nagyok az ambíciók, de nem tudunk mindent egyszerre elérni. Kell egy kis idő, amíg az új játékosok alkalmazkodnak, valamint ahhoz, hogy a régi játékosok megszokják az újakat. Remélem, mihamarabb összeszokunk. Erre az első alkalom, a rendkívül fontos Bajnokok Ligája kvalifikációs torna lesz. Az idő előrehaladtával egyre jobbak leszünk, és készek leszünk a szezon végén a legnagyobb kihívásokra

– zárta Pijetlovics.

Emlékeztetőül, a nyári átigazolási időszakban a Radnicski öt friss olimpiai bajnokkal erősítette: Nikola Jaksics, Strahinja Rasovics, Radomir Drasovics, Radoslav Filipovics és Petar Jaksics.

Pijetlovics is nagy reményeket dédelgethet új csapatával. A klasszis két olimpiai bajnoki címe mellett, kétszer volt világbajnok Szerba színeiben, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett a vb-n. Az Európa-bajnokságon öt arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet zsebelt be.