Bíró Attila visszatért

2024 szeptember 03.

A női válogatott volt szövetségi kapitánya Győrben vállalt munkát.

Fotó: gyvse.hu / facebook

A GYVSE-UNI Győr „leigazolta” a volt női szövetségi kapitányt, így Bíró Attila a klub szakmai igazgatója lesz – számolt be a kisalfold.hu a keddi sajtótájékoztatóról.  A vezetőség célként tűzte ki, hogy mind a női, mind a férfi csapat eggyel magasabb osztályba játsszon a közeljövőben – teszi hozzá a portál.

Az eseményen Bíró Attila elmondta: „Ábrahám Csabával régóta beszélgettünk erről. Nem titok, hogy jó viszonyt ápolunk, kapitányként is ahol tudtam, segítettem a győri pólónak. Régóta rágta a fülemet, de én nagyjából egy évet szerettem volna pihenni, hiszen húsz éve edzősködöm a legmagasabb szinten. Nyár végén jutottunk el arra a pontra, hogy végül egymás tenyerébe csapva szeptember elsejétől Győrben dolgozom, mert már hiányzott a vízilabda -mondta a szakvezető.

„A győri klubnak van múltja és jelene, volt időszak, amikor Csipkerózsika álmát aludta, de a most itt dolgozó kollégák többsége életet lehelt a sportágba. Most ugyan a női csapat a másodosztályban szerepel, de talán nem túlzás az állítás, hogy kötelező a feljutás. A kiesést sosem jó megélni, de egy ilyen eset általában valami új kezdete, ebben az esetben remélhetőleg hosszú, sikeres út kezdete lesz.”

– hangsúlyozta Bíró Attila a sajtótájékoztatón.

Nagy dolgokat nem szeretnék ígérni, lépésről lépésre kell haladni, a válogatottal is mindig ez volt a cél. Az infrastruktúra nagyon rendben van, ahogyan a gazdasági háttér is, példaértékű az a hozzáállás, ami a klubnál van, és melyet az egyetem és a város is támogat – mutatott rá a szakember.

Mint ismeretes, a szakember 2015-től 2023-ig vezette a női válogatottat. Irányításával a csapat Európa-bajnokságot nyert 2016-ban, a 2022-es vb-n ezüstérmes lett, valamint a tokiói olimpián – megszerezve a szakág eddigi egyetlen ötkarikás érmét – bronzérmet zsebelt be.