Pirlót bő egy év után menesztette a Sampdoria – HIVATALOS

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Sampdoria felmentette a munkavégzés alól világbajnok edzőjét…

(Photo by Simone Arveda/Getty Images)

A Sampdoria hivatalos honlapján jelentette be, hogy menesztette Andrea Pirlót a csapat vezetőedzői posztjáról, miután a nagy múltú genovai együttes három forduló alatt csak egy pontot szerzett a Serie B új idényében.

A 45 éves egykori világbajnok labdarúgó első edzői megbízatása alkalmával a 2020-2021-es idényben egykori csapatát, a Juventust vezette, de a bajnoki negyedik helyezés után megköszönték a munkáját. Pirlo ezt követően egy évet kihagyott, majd a török élvonalbeli Fatih Karagümrük csapatát irányította, ahonnan tavaly nyáron ült át a Samp kispadjára. Az előző másodosztályú idényben a nehézkes rajt után a genovai gárdát bekormányozta a rájátszást érő hetedik helyre, azonban a playoff első körében kiestek.

Az új szezont a Sampdoria gyengén kezdte, a három forduló alatt elért egyetlen döntetlen és két vereség után a csapat utolsó előtti a bajnokságban, így a klub vezetősége az edzőváltás mellett döntött.

Pirlo az elmúlt bő egy évben 45 mérkőzésen irányította a Sampot, amely a kezei alatt 18 találkozót nyert meg és 17-et vesztett el tíz döntetlen mellett.

Gianluca Di Marzio úgy tudja, hogy a Blucerchiati új vezetőedzője a nyáron a Salernitana kispadjára kinevezett, majd onnan 12 nap után távozó Andrea Sottil lehet.

fociclub