Visszavonulása után, új szerepkörben olimpiai bronzérmesünk

2024 augusztus 23.

Tavasszal döntötte el, hogy a szezon végén visszavonul és a Ceglédi VSE szakmai igazgatója lesz, emellett pedig edzősködni is fog Pásztor Mátyás.

Fotó: MTI / archív

A legutóbbi két szezont a Szolnok csapatában töltötte a válogatottal Tokióban bronzérmes játékos. A visszavonulásáról pedig még néhány héttel ezelőtt beszélt a Ceglédi Tv-nek.:

Március környékén kezdtem el azon gondolkozni, hogy mi lenne ha…, és eljutottam arra a pontra, hogy kicsit elfáradtam bent a medencében. Nem testileg, hanem inkább mentálisan Úgy gondoltam, hogy inkább a szakmai tudásomat adnám át az utókornak, mármint a feltörekvő ceglédi vízilabdásoknak. Úgy döntöttünk a ceglédi vezetőséggel, hogy jó lenne, ha becsatlakoznék az edzői stábba

– mondta Pásztor Mátyás.

A 37 éves immár egykori játékos nem játszana sehol, mint mondta, új feladatára szeretne maximálian összpontosítani és a családjára.:

szeretnék csak az edzői és a szakmai igazgatói munkára koncentrálni. A családomnak köszönhetően, főleg a feleségemnek és a kisfiamnak eléggé sok támogatást kaptam, főleg az elmúlt négy-öt évben, mikor bekerültem a válogatottba. Sok alkalmazkodást kívánt tőlük, sokat elvett a családi élettől is, és azért ez most fog visszajönni

– mutatott rá.

A szakmai munka mellett a gyerek és a serdülő korosztályért is felel egykori klasszisunk, mint hangsúlyozta: remélem, hogy azért sok mindenkit megnyer magának a ceglédi vízilabda, ebben személyem is segítség lesz, de inkább szeretnénk arra alapozni, hogy a szakmai munka mennyire működőképes, akár mentálisan, akár taktikailag, akár állóképességben. Szeretnék a gyerekeknek egy olyan jövőképet biztosítani, ami mind emberileg, mind vízilabdaügyileg megfelelő számukra – fejezte be Pásztor Mátyás.

A teljes felvétel:

Hosszabbítás: Vízilabda – Pásztor Mátyás szakmai igazgató, edző – CVSE Vízilabda Szakosztálya

Adás: 2024. 07. 24. Hosszabbítás – CTV