Faragó Tamás: nem voltunk eléggé élesek, átütőek

2024 augusztus 15.

A legenda a férfiválogatott mellett, a lányok teljesítményéről is elmondta a véleményét.

Fotó: MTI / archív

A férfi pólóválogatott vasárnapi mérkőzése nemcsak kellemetlen, hanem talán kínos is volt – fogalmazott az InfoRádióban Faragó Tamás, hozzátéve: mi, magyarok másképp tekintünk a vízilabdára, mindig eredményesek, de főként sikeresek akarunk benne lenni, vagy legalább azt szeretnénk, hogy ne legyünk balsikeresek.

„Talán a legnagyobb probléma, hogy néhány játékos beleszeretett saját magába, és amikor szembetalálkozott a valósággal, akkor megijedt tőle”

– mondta.

Az egykori klasszis megjegyezte: van ez így, emberek vagyunk, de ahogy azt mondani szokás, le kell vonni a tanulságokat. Egyetlen pozitívumként azt említette, hogy a legjobb csapatok – Görögország, Spanyolország, Olaszország – az 5-8. helyért játszott, a magyar válogatott viszont legalább bejutott a legjobb négy közé.

„Más kérdés, hogy óriási sanszunk volt arra, hogy ezt az olimpiát megnyerjük, de sajnos nem sikerült, mert nem voltunk eléggé élesek, átütőek”

– ismételte meg.

A női válogatott 5. helyére áttérve elmondta:

„ugyanúgy a magyar vízilabda terméke, és természetesen ott is, ha nem kerülünk a négy közé, akkor az nem egy jó teljesítmény, de legalább az utolsó két mérkőzésüket megnyerték”.

Faragó Tamás szavai alapján viszont azzal, hogy az orosz válogatott nem szerepelt az olimpián, lényegesen nagyobb sanszuk volt a jobb szereplésre. Ugyanakkor hasonlóan erősnek látja az utánpótlást, mint a fiúknál, amiből meríteni lehet a jövőben is.