Két napig Korcula lesz a vízilabda fővárosa

2024 augusztus 14.

Nagyszabású rendezvénynek ad otthont a horvát sziget. Pódiumbeszélgetés, dokumentumfilm vetítés és természetesen mérkőzés is lesz, magyar klasszisokkal.

Mint ismeretes, 2012-ben Horvátország nyerte az olimpiát, most pedig a győzelem emlékére a Horvát Vízilabda Szövetség valamint a Horvát Olimpiai Bizottság és Korcula városa megszervezte a Vízilabda Világnapokat augusztus 17-én és 18-án.

A két napos rendezvényen a vízilabda világ legnagyobbjai lesznek ott, mint például: Ratko Rudic, Kemény Dénes, Dejan Savics, Felipe Perrone, Evangelos Doudesis és még sokan mások.

A Vízilabda Világnapok augusztus 17-én délelőtt kezdődik egy pódiumbeszélgetéssel, majd a leglátványosabb esemény a 2012-es horvát olimpiai bajnok válogatott lesz, mely csapat a világválogatott ellen játszik. Utóbbi csapatban olyan egykori sztárok lesznek, mint: Kásás Tamás, Aleksandar Ivovic, Andrija Prlainovic, Boris Zlokovic, Felipe Perrone, Matteo Aicardi, Valentino Gallo, Daniel Lopez Pinedo, Dusko Pjetlovic, Giorgos és Christos Afroudakis, Szécsi Zoltán.

A mérkőzés egyben Sandro Sukno, Niksa Dobud, Miho Boskovic és Josip Pavics, a 2012-es olimpiai bajnok klasszisok búcsúmeccse is lesz.

A kétnapos korculai rendezvény zárásaként bemutatják az edzőlegenda, Ratko Rudicsról szóló dokumentumfilmet.