Nikola Jaksics: Tudjuk, min mentünk keresztül, ebben csak mi, és a hozzánk legközelebb állók hittek

2024 augusztus 13.

Nagy menetelésen vannak túl a szerbek, a játékosok alig találták a szavakat a horvátok ellen megnyert döntő után.

Fotó: Marcel ter Bals/MTB)

Az immár háromszoros olimpiai bajnok, Nikola Jaksics fáradtan, de boldogan beszélt:

Büszke vagyok minden csapattársamra. Tudjuk, min mentünk keresztül, ebben csak mi és a hozzánk legközelebb állók hittek. Köszönet a fiúknak mindenért, amit tettünk. Megnyertük az olimpiát, zsinórban a harmadikat, erősek az érzelmeim. Kimerült vagyok és boldog.

A tapasztalt, a válogatottba visszatérő Nikola Dedovics számára ez a második olimpiai arany:

Nálunk minden ugyanúgy van, mint régen. Semmi új, dolgoztunk, hittünk magunkban, és akkor játszottunk a legjobban, amikor a legfontosabb volt. A játék előtt mindig abban állapodunk meg, hogy a maximumot adjuk. Gratulálok a horvátoknak és az amerikaiaknak az érmükhöz. Nem volt vesztegetni való időnk. Nem olvastunk semmit, ami megjelent, minden a tervek szerint ment. Időzítettük a formát. Túljutottunk a csoporton, és utána már tudtuk, hogyan kell játszani a kieséses szakaszban.

A kapus, Radoslav Filipovics eképp nyilatkozott:

Nem tudom, hol vagyok, és hogy érzem magam. Pár nap múlva talán megértem. Elképesztő, nem tudom leírni. Összetartottunk és hittünk, amikor mások nem hittek bennünk. – mondta Filipović a nagy meccs után.

Hozzá hasonlóan debütáló az olimpiai tornán Radomir Drasovics is, aki az új szezonban csapattársa lesz Radnicskiben.

Nem tudom, hogyan viselkedjek. Az első aranyam a csapattal. Lenyűgözők voltak a fiúk, a kölcsönös bizalom. Nem tudok mit mondani, kérdezz pár nap múlva

– fejezte be a klasszis.