A Sevillában folytathatja az Atlético Madrid középpályása – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint a spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Atlético Madrid bajnoki riválisához kerülhet a csapat középpályása, Saúl Niguez. 

 (Photo by Ion Alcoba Beitia/Getty Images)

A spanyol El Desmarque információi szerint az Atlético Madrid középpályása, Saúl Niguez egyre közelebb áll ahhoz, hogy egy szezonra szóló kölcsönben csatlakozzon a Sevillához. A hírek szerint az andalúziai klub bizonyos feltételek teljesülése mellett teheti véglegessé a váltást a szezon végén, ami nem határozható meg vételi opcióként, így a játékos a szezon végén visszatérhet az Atléticóhoz. A Sevilla egyébként hároméves szerződési ajánlatot tett a játékosnak.

A 29 éves Saúl az elmúlt két szezonban mindössze 25 La Liga-mérkőzésen lépett pályára az Atlético színeiben, a csapat pedig a nyáron szeretné csökkenteni az első csapat fizetéseit.

A középpályás két évet töltött a Real Madrid ifjúsági akadémiáján, mielőtt 2008-ban csatlakozott a városi riválishoz. Saúl 427 alkalommal lépett pályára az Atlético első csapatában, 48 gólt szerzett és 6 trófeát nyert a klubbal, köztük a bajnoki címet a 2020/21-es szezonban.

Saúl az elmúlt szezonban 49 alkalommal lépett pályára az Atletico színeiben minden sorozatot figyelembe véve, de a klub 38 bajnoki mérkőzéséből mindössze 14-en kezdett.

Diego Simeone csapata az elmúlt szezonban a 4. helyen végzett a La Ligában, ezzel biztosította a Bajnokok Ligája-indulást, míg a Sevilla csak a 14. helyen végzett.

fociclub