A török bajnokságban folytathatja karrierjét Ciro Immobile – sajtóhír

Olasz sajtóértesülések szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Lazio csapatának csatára, Ciro Immobile Törökországban folytathatja. 

(Photo by Danilo Di Giovanni/Getty Images)

Az olasz Football Italia információi szerint a Besiktas tárgyalásokat folytat arról, hogy leigazolná a Lazio támadóját, Ciro Immobilét. 

A tárgyalások középpontjában a Besiktas által fizetendő átigazolási díj áll, amely jelenleg 3 millió euró körül mozog. Emellett a 34 éves játékos szerződésének hossza is fontos tényező, hiszen még el kell dönteni, hogy két- vagy három évet ajánlanak neki. Immobile, akinek még két év van hátra a jelenlegi szerződéséből, körülbelül 1 millió euróval keresne többet évente, ha létrejön az üzlet.

Az olasz válogatott csatár 2016-ban csatlakozott a Lazióhoz, és 2021-ben lett csapatkapitány. Korábban a Juventus, a Borussia Dortmund és a Sevilla játékosa volt. Immobile 340 Lazio-mérkőzésen szerzett 207 góljával minden idők legeredményesebb góllövője lett a Lazióban, és kétszer megnyerte az Olasz Szuperkupát is.

Immobile teljesítménye a 2023/24-es szezonban kissé visszaesett, 43 mérkőzésen mindössze 11 gólt szerzett, és ebből csak hetet a Serie A-ban.

A Besiktas, amely júniusban Giovanni van Bronckhorstot nevezte ki új edzőjének, már leigazolta az Atlético Madridtól a Gabriel Paulistát, a Benficától a portugál csatárt Rafát és a Bragától a líbiai válogatott középpályást, Al-Musratit.

A Lazio sportigazgatója Angelo a mai nap beszélt Immobile esetleges távozásáról:

“Immobile nem véletlenül kérte, hogy távozzon, hallottam, hogy szeretné, hogy eladjuk őt. Nem mutatjuk meg senkinek, merre van az ajtót, akik távoztak, azok saját akaratukból tették: ha ez a felmerülne, a döntés a játékoson múlna.”

fociclub