Közel áll a távozáshoz a Lazio gólrekordere – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint minden eddiginél közelebb áll a távozáshoz a Lazio szebb napokat is látott klubrekordere…

(Photo by Marco Rosi – SS Lazio/Getty Images)

Gianluca Di Marzio beszámolói értelmében a Lazio gólerős támadója, Ciro Immobile közel áll hozzá, hogy elhagyja a római gárdát, miután jövedelmező ajánlatot kapott a Besiktastól és az Olympique Marseille is érdeklődik a megszerzése iránt.

A 34 éves támadó 2016 óta minden sorozatot figyelembe véve 340 mérkőzésen 207 gólt szerzett, mellyel a római “sasok” történetének legeredményesebb játékosa lett, megdöntve a legendás Silvio Piola 159 találatos csúcsát. Immobile menet közben három szezonban a Serie A gólkirálya lett, a 2019-2020-as szezonban 36 bajnoki góljával az Európai Aranycipőt is elhódította. A legjobb szezonjában minden sorozatot figyelembe véve 41 találatig jutott a csapatban, összességében pedig három alkalommal lépte át a 30 gólos határt.

Ennek ellenére az elmúlt időszakban Immobile viszonya megromlott a klub vezetésével, a 2023-2024-es idényben 43 meccsen csupán 11 gólt szerzett, miközben a kezdőhelyét is elvesztette, most pedig a felek már felkészültek az elválásra.

Az 57-szeres olasz válogatott támadó korábban többek közt a Pescara, a Genoa és a Torino színeiben jeleskedett, de kipróbálta magát légiósként a Borussia Dortmund és a Sevilla alkalmazásában is.

A neves újságíró szerint a következő 48 órában eldőlhet Immobile további sorsa.

fociclub