Copa América: a kiesés után menesztették Ecuador szövetségi kapitányát – HIVATALOS

Váratlan bejelentést tett az ecuadori labdarúgó-szövetség, miután Ecuador tizenegyesekkel kiesett a Copa América negyeddöntőjében

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

Az ecuadori labdarúgó-szövetség tájékoztatása értelmében a Copa América-kiesést követően felek úgy döntöttek, hogy Félix Sánchez nem folytatja munkáját a nemzeti csapat élén.

A 48 esztendős katalán szakember bő egy évvel ezelőtt vette át az ecuadori válogatott irányítását. Sánchez 19 mérkőzésen vezette Ecuadort, amely ebből tíz mérkőzést nyert meg öt vereség és négy döntetlen mellett. Az egyenlítői gárda kvalifikációt érő helyen áll a dél-amerikai vb-selejtezőkön, a Copa Américán pedig továbbjutottak a csoportjukból és csak tizenegyesrúgásokkal vesztették el a címvédő argentinok elleni elődöntőt.

Sánchez nem rendelkezik játékosmúlttal, 1996-tól a Barcelona akadémiáján dolgozott. Sánchez egy évtizeden át korosztályos csapatokat irányított a Barcánál, majd 2006-tól egészen 2022 évéig Katarban vállalt feladatokat. Eleinte ott is az utánpótlásban dolgozott egy akadémián, majd különöböző korosztályos válogatottak trénere volt. Menet közben 2014-ben az U19-es csapattal megnyerte, 2018-ban pedig az U23-asokkal a harmadik helyen végzett a korosztályos Ázsia-kupán. 2017-ben vette át a katari felnőtt válogatott irányítását, mellyel Ázsia-bajnok lett 2019-ben és felkészíthette a csapatot az ország történetének első vb-szereplésére.

A döntés okairól nem adott részletes tájékoztatást a szövetség, de minden bizonnyal nem Sánchez eredményeivel voltak elégedetlenek, hanem más megfontolás állhatott a váratlan bejelentés mögött.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub