A La Ligába szerződött az argentin szélső – HIVATALOS

Az elmúlt hetek tárgyalásai sikerre vezettek és a spanyol bajnokság (La Liga) középcsapata bejelentette az argentin játékos szerződtetését…

(Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images)

A Deportivo Alavés bejelentette, hogy 2028-ig szóló szerződést kötött az argentin Godoy Cruz szélsőjével, Tomás Conechny-vel.

A 26 esztendős szélső a San Lorenzo csapatában nevelkedett, majd az MLS-ben szereplő Portland Timbers-hez került. Conechny jobbára az oregoniak tartalékjai között szerepelt, de 2018 és 2020 között együttesen 28 mérkőzésen az MLS-ben is szóhoz jutott. Ezt követően visszatért hazájába és a másodosztályú Deportivo Morón és az Almagro futballistája lett, mielőtt 2023 januárjában mostani állomáshelyére igazolt volna.

Conechny az elmúlt másfél év alatt az Antonio Tomba erősségei közé tartozva minden sorozatot figyelembe véve 61 találkozón 14 gólt és tíz gólpasszt regisztrált. Menet közben a tavalyi Liga Profesionalban és az idei Copa de la Liga Profesional küzdelmei alatt egyaránt öt-öt alkalommal volt eredményes.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub