Montenegrói válogatott támadót vett kölcsön a Diósgyőr – HIVATALOS

A Diósgyőri VTK egy tehetséges támad kölcsönvételével erősítette a keretét a közelgő szezonra…

(Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

A Diósgyőri VTK hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő idényre kölcsönvette a montengrói válogatott támadó, Marko Rakonjac játékjogát a Lokomotiv Moszkvától.

A 24 éves csatár szülővárosa után a szerb Csukaricskikiben és az IMT-ben szerepelt kezdetben. 2022-ben szerződött a moszkvai egyesülethez, amelytől kölcsönben megfordult a szerb Crvena zvezda alkalmazásában, az előző szezonban pedig a vajdasági Topolyai SC-t erősítette. Rakonjac a szerb bajnokság legutóbbi kiírásában 18 mérkőzésen kétszer volt eredményes és három gólpasszt jegyzett.

“Örülök, hogy a Diósgyőr játékosa lehetek, mert az a Vajdaságból is jól érzékelhető, hogy az OTP Bank Liga minősége évről évre javul, és a DVTK meghatározó tagja a mezőnynek. Az is Diósgyőr mellett szólt, hogy imádok nagy közönség előtt játszani, és ahogy a videókon láttam, itt lesz erre lehetőségem. Egy kisebb betegség miatt nem játszottam az egymás elleni téli felkészülési meccsen Spanyolországban, de láttam a találkozót, és a meccs után meg is állapítottuk a társakkal, hogy jó kis csapat ez a Diósgyőr. Amikor megkeresett a DVTK, akkor elsőként ez az élmény jutott eszembe, majd a magyarországi csapattársamnál, Soós Bencénél érdeklődtem, aki megerősített abban, hogy érdemes elfogadni egy ilyen nagy múltú klub ajánlatát. Tetszik a DVTK által felvázolt jövőkép, a létesítmények, különösen a stadion, ami még hangulatosabb lesz, amikor megtelik szurkolókkal. Ezt követően sokat beszéltem Vladimir Radenković-csal – akivel dolgoztam együtt a Crvena zvezdánál -, és ő meggyőzően ecsetelte, hogy milyen játékot szeretne látni a pályán, és milyen szerepet szán nekem. Persze azt egyszer sem hallottam a szájából, hogy fix kezdőjátékos leszek” – nyilatkozta a középcsatár.

fociclub