Eldőlt: az MLSZ bejelentést tett Marco Rossi jövőjéről – HIVATALOS

Az MLSZ tiszta vizet öntött a pohárba a magyar válogatott szövetségi kapitányával kapcsolatban…

(Photo by Masashi Hara/Getty Images)

Az MLSZ hivatalos oldalán erősítette meg, hogy miután szövetség elnöke, Csányi Sándor a napokban egyeztetett Marco Rossival, eldőlt, hogy az olasz szakember továbbra is marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

“A magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája idén őszi küzdelmeinek, majd pedig a vb-selejtező sorozat sikeres megvívása, melyeket az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett Marco Rossi szövetségi kapitány irányít majd” – jelentette ki Csányi Sándor elnök.

Rossi megköszönte a támogatást, és jelezte, hogy az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.

“Németországban megtörtént az Eb lezárása, amelyre a továbbjutásról való lecsúszás miatt érzett csalódottságunk ugyan rányomta a bélyegét, de semmi drámai nem történt és nem is volt kétséges, hogy a munkát folytatjuk! Számtalan nagyszerű eredményben volt részünk együtt, így nem is kérdés, hogy újabbak elérése a célunk – ahogy a szlogenünk is mondja: csak együtt” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Az 59 esztendős olasz szakember hat éve irányítja a magyar válogatottat, és azok után, hogy vezetése alatt a nemzeti csapat folyamatos fejlődést és javuló eredményeket mutatott, az Európa-bajnokságon nem tudott továbbjutni a csoportjából, ami előzetesen a minimális célkitűzést jelentette.

fociclub