Hosszabbított csapatával a korábbi magyar válogatott játékos – HIVATALOS

Bár a csapat nem élt az opciós jogával, mégis megtartotta a rutinos középpályást a következő idényre…

(Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images)

A Budapest Honvéd hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a sikeres tárgyalásokat követően Holman Dávid a következő szezonban is marad a csapat alkalmazásában.

A 30 éves középpályás 2017-ben Debrecenből szerződött a Slovan Bratislavához, amelynél évekig kulcsembernek számított, 141 tétmeccsen 31 gólt szerzett és 33 gólpasszt adott. Azonban súlyos sérülései miatt limitáltan állhatott csapata rendelkezésére, majd teljesen elvesztette a helyét a csapatban, így tavaly nyáron hazatért az NB II-es kispestiekhez. Holman a másodosztály előző idényében 27 mérkőzésen négy-négy gólt és gólpasszt ért el.

“Jelentős erősítésnek is mondhatom azt, hogy meg tudtuk tartani Dávidot, hiszen itthon, főleg a másodosztályban nem futballozik túl sok hozzá hasonló képességű játékos. Kvalitásairól sokat elmond az, hogy az előző idényben a várható gólok (xG) tekintetében ő volt a csapat legjobbja, sőt a Merkantil Bank Liga egészét tekintve is az élmezőnyhöz tartozott. A tudása, a tapasztalata, a profizmusa sokat segít nekünk, ráadásul a fiataljaink számára is utat mutathat a profivá válás felé vezető úton. Bízunk benne, hogy a következő idényben még többet tud hozzátenni a játékunkhoz és együtt leszünk sikeresebbek” – mondta el Kun Gergely, a Honvéd ügyvezetője.

“Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a döntést hoztuk meg a klubbal. Nem titok, hogy volt más lehetőségem is, de mondhatom azt, hogy évek óta követem a Honvéd útját és sokszor azt éreztem, hogy több játékos hagyta el rossz helyzetben a klubot, a könnyebb utat választva ezzel, én pedig nem az a fajta játékos vagyok, ezért ez is egyfajta motiváció volt a számomra. Tisztában vagyok vele, hogy az előző szezon az én szempontból és a csapat szempontjából sem volt a legjobb, azonban szeretnék azért küzdeni, hogy a Honvéd visszakerüljön oda, ahová való. Szeretném, szeretnénk megmutatni, hogy ebben a csapatban és bennem is van potenciál. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, de ez a legnagyobb motiváció, ezért dolgozunk nap mint nap” – tette hozzá a tapasztalt középpályás.

 

fociclub