Zakopanéban készül az olimpiai csapat!

Június utolsó hetétől az olimpiai kvótát szerző Hámori Luca, Kovács Richárd és Akilov Pylyp Lengyelországban, magaslati edzőtáborban vesz részt, ahol a lengyel válogatott tagjaival tréningeznek és kesztyűznek közösen. A magyar olimpikonokon kívül Énekes Dominik és Kiss Milán is a csapattal tartott, a szakmai munkát Hamid Tangribergenov szövetségi kapitány, Nagy Lajos és Varsányi Áron edzők, Papp Róbert erőnléti edző, Maszlov Szabolcs sportosteopath és Balzsay Károly szakmai igazgató segíti.

A táborban dolgozó versenyzőket a hét folyamán meglátogatta Berkó Lajos, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Ügyvivő Testületének tagja és Nagy Zoltán operatív igazgató is.

„A 2024-es párizsi olimpiára készülő magyar ökölvívó válogatott első edzőtábora zajlik a lengyel olimpiai csapattal közösen a zakopanei olimpiai bázison. A felkészülés a tervek szerint zajlik, a srácok napjai fizikai munkával és nagy sebességű erőnléti munkával telnek. Kiemelten fontos a taktikai készségek elsajátítása, ezért párban kesztyűznek a lengyel válogatott sportolóival. Remek hangulatban vannak a srácok, itt Zakopanéban minden feltétel adott a jó minőségű munkához. Minden olimpikonunk a legjobb szellemben dolgozik és motivált. Isten áldja sportolóinkat, jó eredményeket várunk a párizsi olimpián”. – nyilatkozta Hamid Tangribergenov

Hajrá magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség