PL: rutinos angol középpályást igazolt az Aston Villa! – hivatalos

Az Aston Villa hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy a szerződtették a Luton Town rutinos angol középpályását, nevezetesen Ross Barkley-t…

(Photo by Matt McNulty/Getty Images)

Az Aston Villa színeiben folytatja karrierjét Ross Barkley, aki az előző szezont a Luton Town együttesénél töltötte. A tapasztalt labdarúgó korábban már megfordult a birminghami csapatban, a 2020/2021-es idény során a Chelsea-től futballozott ott kölcsönben. Az Aston Villa nem hozta nyilvánosságra, mennyi időre is kötöttek szerződést Barkley-val, a hírek szerint pedig közel 6 millió eurónak megfelelő összeget fizettek érte. 

Az egykoron hatalmas tehetségnek tartott Ross Barkley az Evertonnál nevelkedett, majd ott is lett ismert játékos. A liverpooli gárda eleinte kölcsönadta, először a Sheffield Wednesdayhez, majd a Leedshez. A 2013/2014-es szezonban berobbant az Evertonnál, jó teljesítménye miatt pedig az angol válogatottban is debütált időközben. A 2017/2018-as kiírás első felét még nevelőegyesületénél töltötte, de egy komoly sérülés miatt az egész őszi szezont kihagyta. Ennek ellenére a Chelsea a téli átigazolási időszakban szerződtette őt, bár voltak időszakok, amikor a londoni alakulatban is több játéklehetőséget kapott, ám kimondottan meghatározó alak nem tudott lenni. Ahogy már említettük korábban, a 2020/2021-es idényt az Aston Villánál töltötte, majd a Luton Town előtt megjárta még a francia Nice együttesét is. A Chelsea tagjaként egyébként nyert FA-kupát és Európa-ligát. Az angol válogatottban 2013 és 2019 között 33-szor lépett pályára, ezeken 6 gólig jutott. 

fociclub