Mexikóban folytatja az egykori spanyol gólgyáros – sajtóhír

Az utóbbi időben egyre több spanyol labdarúgó szerződött a folyamatosan fejlődő mexikói bajnokság (Liga MX) valamely csapatához…

(Photo by Martin Silva Cosentino/NurPhoto via Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a legutóbb a spanyol másodosztályú Real Oviedót erősítő csatár, Borja Bastón megállapodott a közös folytatásról a mexikói CF Pachuca együttesével.

A 31 éves madridi születésű csatár annak idején az Atlético Madrid utánpótlásában cseperedett fel, azonban a “matracosok” felnőtt csapatában nem jutott szóhoz, rendszerint kölcsönben foglalkoztatták kisebb csapatoknál. Bastón a kölcsönszerződések alatt a 2014-2015-ös szezonban 22 gólt szerzett a Real Zaragoza színeiben a másodosztályan, a 2015-2016-os idényben pedig 18 találatra volt képes az Eibar futballistájaként.

Ezt követően szerződött az angol Swansea CIty-hez, ahol négy évet töltött, de abból két szezont kölcsönben ismét hazájában töltött a Málaga és a Deportivo Alavés alkalmazásában. Bastón megfordult még az Aston Villa és Leganés soraiban is, mielőtt utolsó eddigi állomáshelyére került volna. Az asztúriai gárdában minden sorozatot figyelembe véve 119 mérkőzésen 42-szer volt eredményes, ebből 22 gólt a 2021-2022-es kiírásban szorgoskodott össze, mellyel akkor a másodosztály gólkirálya volt.

fociclub