Bölöni László elárulta, marad-e a Metznél

Ahogyan arról beszámoltunk, a Metz a francia bajnokság (Ligue 1) osztályozóján drámai körülmények közt kiesett az élvonalból…

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Metz marosvásárhelyi származású edzője, Bölöni László az M1 aktuális csatornának elárulta, hogy nem marad a francia élvonalból kieső csapatnál:

“Nem fogok ottmaradni, ez biztos. Egyelőre azt kívánom, hogy nyugodjak meg egy kicsit, hiszen fél évszázada benne vagyok a futballőrületben, ami hétről hétre óriási stresszel jár, sok-sok időt vesz el.”

A 71 éves szakembert vasárnap szülővárosa díszpolgárának választották. Bölöni elmondta, ebben a városban gyakorlatilag csak szép dolgok történtek vele, itt érettségizett, majd végezte el az egyetemet, itt lett szerelmes, majd született meg a lánya. Itt lett első osztályú futballista, majd döntötte meg a román válogatottsági rekordot is.

A rutinos tréner 2022-ben vette át a Metz irányítását. Bölöni az első szezonjában feljuttatta a lotaringiai együttest az élvonalba, azonban hiába volt valós esélyük a bennmaradásra, végül képtelenek voltak megőrizni első osztályú tagságukat. Ugyan a szakember szerződése 2025 nyaráig érvényes, a jelek szerint a felek mégis az elválás mellett döntöttek.

A rutinos tréner korábban a portugál Sporting CP és a görög Panathinaikosz edzője is volt, de több francia és belga csapat irányítátása mellett az Egyesült Arab Emirátusokban, Katarban és Szaúd-Arábiában is dolgozott edzői pályafutása során.

fociclub