Petrimán Patrícia technikásan bokszolt a döntőben, de meg kellett elégednie egy ezüsttel

A 16 esztendős Petrimán Patrícia három győzelmet követően sajnos kikapott orosz ellenfelétől a döntőben, így ezüstérmes lett a szarajevói junior Európa-bajnokságon.

Kapcsos Vivien és Gombai Dominik bronzérmet szerzett ezen a versenyen, így a magyar delegáció három éremmel zárta a junior Európa-bajnokságot.

Petrimán Patrícia elképesztően jó formában bokszolta végig ezt a junior Európa-bajnokságot, visszavágott egy szlovák ellenfélnek is egy korábbi vereségért. Két magabiztos győzelemmel jutott be a legjobb négy közé, ahol a bosnyák Biberovics sem tudta megállítani a lendületben lévő 16 esztendős nyíregyházit. Patrícia a döntőben az orosz Anasztaszija Golunova ellen bokszolhatott, riválisa több nemzeti eseményen is sikeres volt és egy kiváló boksziskolát képvisel.

Az orosz ökölvívó ment előre folyamatosan az első másodpercektől kezdve, de Patrícia szépen kontrázott, keresztbe verte, és két perc alatt egyenlő felek küzdelmét láthattuk, egy teljesen felesleges számolást leszámítva. A pontozói lapokon 5:0-ra az orosz vezetett, de Patrícia nem veszítette el a türelmét és szépen, stílusosan bokszolt, kiváló lábmunkával. Technikai képzettségben nemcsak felvette a versenyt az orosszal, hanem felül is múlta,

ütőerőben kell még azonban fejlődnie. Patrícia nagy reménység, technikás ökölvívó és sajnos a 30:27-es pontozás nem tükrözi a ténylegesen látottakat, így meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Patrícia a következő esztendőben már az ifjúságiak között húzhat kesztyűt, és nagy erőssége lehet a következő korosztálynak is.

A korábbi serdülő Eb-t követően Bosznia és Hercegovina első alkalommal rendezhetett

Európa-bajnokságot ebben a korcsoportban, és több mint 350 ökölvívó szerepelt ezen a grandiózus eseményen. A korosztályos Európa-bajnokságon a 2008-ban, valamint a 2009-ben született ökölvívók vehettek részt.

„Petrimán Patrícia negyedik mérkőzését vívta ezen a junior Európa-bajnokságon. Most váltott súlycsoportot, és úgy gondolom igazán jó állt neki ez a kategória. Mind a négy mérkőzésen energikus volt, technikailag a döntőben is kiválóan teljesített, ellenfelünk fizikálisan érettebb volt és ez még most az ő javára billentette az összecsapást.

Az idei junior Európa-bajnokságon a magyar csapat mérlege 23 megvívott mérkőzésen 11 győzelem és 12 vereség, egy ezüst-, valamint két bronzéremmel. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, mindenki kihozta magából, amit tudott, igazi sportemberként viselkedtek, remek kis csapatunk volt idén is. Köszönetet szeretnék mondani minden nevelőedzőnek, mivel az ő munkájuk nélkül nem születhetett volna meg ez a remek eredmény, valamint a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek, akiktől minden segítséget megkaptunk a felkészülés során.” – nyilatkozta Törteli Ferenc a hetedik versenynapról és a teljes versenyről.

A magyar csapat hetedik napi eredményei a junior Európa-bajnokságon:

Női 50kg: Petrimán Patrícia – Anasztaszija Golunova (orosz) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség