A Chelsea most az MLS-ből igazolna egy 19 éves védőt – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea csapata most az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságból (MLS) igazolna egy fiatal tehetséget. 

(Photo by Bill Barrett/ISI Photos/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Chelsea előrehaladott tárgyalásokat folytat az Atlanta United balhátvédjének, Caleb Wiley leigazolásáról.  Megállapodás még nem született, és a tárgyalások során felmerült, hogy Wiley a Chelsea-t is ellenőrző BlueCo tulajdonában lévő francia klubhoz, Strasbourgba igazol.

Wiley 81 alkalommal játszott az Atlanta színeiben, mióta 2022-ben debütált a felnőtt csapatban. Ebben a szezonban egy kivételével mind a 19 MLS-meccsükön kezdett. A védő az Egyesült Államok felnőtt válogatottjában is szerepelt már két alkalommal, azonban most nincs ott Gregg Berhalter csapatában a jelenleg zajló Copa Americán, de május végén bekerült az amerikaiak olimpiai ideiglenes keretébe.

A Chelsea a nyári átigazolási időszak kezdetén nagyon aktívan vette célba a fiatal játékosokat. A Premier League-ben szereplő csapat már megszerezte Omari Kellymant az Aston Villától, és úgy tűnik, hogy a Boca Juniors védőjét, Aaron Anselminót és a Barcelona támadóját, Marc Guiut is leigazolja. Emellett ajánlatot tettek Kiernan Dewsbury-Hall leigazolására a Leicester Citytől bár őt először a Brighton & Hove Albion akarta szerződtetni – és tárgyalásokat folytattak a kanadai válogatott Jonathan David lehetséges megszerzéséről is. Ami a távozókat illeti, a hátvéd Ian Maatsen az Aston Villához szerződött, a szélső Omari Hutchinson pedig közel áll ahhoz, hogy végleges szerződéssel visszatérjen az Ipswich Townhoz.

A Chelsea két játékost küldött kölcsönbe Strasbourgba azóta, hogy a BlueCo 2023 júniusában befejezte a Ligue 1-es csapat megvásárlását. A brazil szélső Angelo Santos tavaly nyáron érkezett kölcsönbe, miután hazájában a Santostól a Chelsea-hez szerződött. Korábbi csapattársa és honfitársa, Andrey Santos januárban csatlakozott a francia klubhoz, miután megszakította sikertelen kölcsönjátékát a Nottingham Forestnél.

fociclub