1500-as nap: Betlehem Dávid ismételt, Mihályvári-Farkas Viki ismét bizonyított

Vasárnap az 1500-as futamokkal zárult Szegeden a nyíltvízi országos bajnokság. Többségében ugyanazok nyertek, akik szombaton a korosztályos viadalokon megszerezték a bajnoki címet a klasszikus távokon, de például a felnőtteknél csak Betlehem Dávid tudott ismételni (és ő is óriási csatában), míg a hölgyeknél Mihályvári-Farkas Viktória diadalmaskodott.

A medencés bajnokságokhoz hasonlóan immár nyíltvízen is megtartották az “1500-as napot”, az itt szerzett tapasztalatok a leendő váltóúszásoknál számíthatnak sokat.

Nos, ugyanúgy minden korosztályban pontonra álltak a versenyzők, és szinte ugyanazok domináltak, akik szombaton is az 5, 7.5 és 10km távokon, de azért akadtak változások is.

A felnőtteknél például Betlehem Dávid egészen elképesztő csatában, mindössze 7 tizedmásodperccel előzte meg Rasovszky Kristófot – itt csak ők ketten jöttek 16 perc alatt, Sárkány Zalán diszkrét harmadik lett.

A hölgyeknél nem volt kérdés, hogy a belgrádi Eb-csalódást feledtetni kívánó specialista, Mihályvári-Farkas Viktória ezen a távon jobb bárkinél, a 10 ezer méter ezüstérmét követően a Fradi kiválósága utcahosszal győzött, a szombati bajnok Fábián Bettina ezúttal harmadik lett Juhász Janka mögött.

A junioroknál és a serdülőknél a fiúknál változott a bajnok: Hartmann Máté és Grandpierre Krisztián lett a legjobb, Kovács-Seres Hunor és Kárpáti Máté előtt; Huszti Márton viszont ugyanúgy “leuralta” az U14-15-öt, mint szombaton.

A lányoknál csak az U18-19-nél változott a befutó, Nett Vivien most megelőzte Flück Nórát, míg Nagy Napsugár és Bartalos Anna duplázott.

Az 1500-as futamok bajnokai

Felnőttek

Betlehem Dávid (Balatoni ÚK) és Mihályvári-Farkas Viktória (FTC)

U18-19

Harmann Máté (Pécsi Sport) és Nett Vivien (Zalaco Zalaegerszeg)

U16-17

Grandpierre Krisztián (FTC) és Nagy Napsugár (Zalaco Zalaegerszeg)

U14-15

Huszti Márton (Darnyi Tamás SC) és Bartalos Anna (Tatabányai Vízmű)