Petrimán Patrícia döntős a junior Eb-n, míg Kapcsos Vivien és Gombai Dominik számára maradt a bronzérem.

A három magyar elődöntős közül Petrimán Patrícia az elődöntőjét is megnyerte és magabiztosan jutott be a fináléba a szarajevói junior Európa-bajnokságon. Kapcsos Vivien és Gombai Dominik számára maradt a bronzérem ezen a versenyen.

Petrimán Patrícia két szép győzelemmel jutott be a legjobb négy közé, ahol a bosnyák Biberovics várt rá, de nem tartottunk ettől a mérkőzéstől. A hazaiak elődöntőse nem volt egy szinten Patríciával és ezt szerencsére a pontozói lapokon is viszont láthattuk, így az orosz Anasztaszija Golunova ellen döntőt bokszolhat.

Kapcsos Vivien tavaly döntőt bokszolhatott, de ez most sajnos nem sikerült neki, mivel pontozásos vereséget szenvedett orosz ellenfelétől. Az idei junior orosz bajnok Rjumina semmi látványosat sem csinált, nem volt igazán ütőereje sem, de sokat indított, így Vivien számára maradt a bronzérem.

Gombai Dominik a görög Cepidisz elleni sikerrel jutott be a legjobb négy közé, ahol a junior

világbajnok örmény Ovszepjan várt rá, akitől tavaly novemberben kikapott Jerevánban. A 16 éves magyar ezúttal sokkal jobban bokszolt, tetszetős dolgokat csinált és igyekezett horgokkal meglepni ellenfelét. Szoros volt kettejük mérkőzése, a harmadik menetben Dominik mindent megtett, sok tiszta találatot vitt be, de a mérkőzésvezetőt nem tudta legyőzni, aki kétszer is megintette a magyart, ezzel alapvetően befolyásolta a mérkőzést.

„Patrícia ellenállhatatlan volt ismét, és már a harmadik mérkőzését vívta meg sikeresen a junior Eb-n. A hazaiak egyetlen elődöntőbe jutott versenyzője várt rá az elődöntőben. Patrícia végig kontroll alatt tartotta a mérkőzést, és megérdemeltem jutott be a kontinensviadal fináléjába.

Gombai Dominik számára nem volt ismeretlen az örmény világbajnok, hisz tavaly kétszer is sikerült megmérkőzniük. Úgy gondolom, hogy eddigi legszorosabb mérkőzésüket tudtak bokszolni, a második és a harmadik menetben nagyon nehéz

perceket élt ált ellenfelünk, azonban a most még az ő kezet emelték a magasba. Sajnálom, hogy nem tudtunk győzni viszont örültem, hogy az aktuális világbajnokkal ilyen ki-ki meccset tudtunk vívni!

A nap utolsó ringbelépője Kapcsos Vivien volt, akinek orosz veszélytárs jutott az elődöntőben. Vivien hozta a tőle megszokott agresszív ökölvívást, hosszú balhorgokkal többször jó ütemben keresztbe verte az orosz kislányt, akinek azonban

ha nem is olyan hangsúlyosan, de mindig volt rá válasza. Viviennek is csak gratulálni tudok egy jó iramú színvonalas mérkőzést vívott, de most megérdemelten jutott az orosz kislány a döntőbe.

Holnap szünnap következik, délelőtt a történelmi óvárost fogja megnézni a magyar csapat, délután pedig a lehető legjobban próbálunk felkészülni a vasárnapi fináléra!” – nyilatkozta Törteli Ferenc a hatodik versenynapról.

A magyar csapat hatodik napi eredményei a junior Európa-bajnokságon:

Női 50kg: Petrimán Patrícia – Szejla Biberovics (bosnyák) 5:0

Női 70kg: Kapcsos Vivien – Arina Rjumina (orosz) 0:5

Férfi 54kg: Gombai Dominik – Tihran Ovszepjan (örmény) 0:5

Hajrá magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség