Marco Rossi elbúcsúzott a magyar válogatott tagjaitól – sajtóhír

A csoportkör végeztével befejezte szereplését az Európa-bajnokságon a magyar válogatott…

(Photo by Carl Recine/Getty Images)

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az Eb-kiesést követően úgy búcsúzott el a csapat játékosaitól, hogy nem biztos, hogy szeptemberben közösen folytatják.

A lap a hosszabb írásában találgatta, hogy némileg eltávolodott egymástól a szakmai stáb és a játékoskeret, amely adott esetben akár a kapitány távozásához is vezethet. Az 59 esztendős olasz szakember hat éve irányítja a magyar válogatottat, és azok után, hogy vezetése alatt a nemzeti csapat folyamatos fejlődést és javuló eredményeket mutatott, az Európa-bajnokságon nem tudott továbbjutni a csoportjából, ami előzetesen a minimális célkitűzést jelentette.

Ezt követően bizonytalan lehet a további közös folytatás, noha Rossi korábban rendre elhivatottságot tanúsított a poszt iránt, mint ahogyan az MLSZ is teljes bizalmáról biztosította a kapitányt. Mindenesetre a következő hetekben megtudhatjuk, hogyan tovább.

A magyar válogatott két vereséggel és egy győzelemmel fejezte be a szereplését az Európa-bajnokságon, három ponttal pedig nem jutott tovább csoportja harmadik helyéről.

fociclub