Az Aston Villa fiatal csatártehetségével erősített a Chelsea – HIVATLOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolta Omari Kellymant.

(Photo by Yu Chun Christopher Wong/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Chelsea megerősítette hivatalos csatornáin is, hogy megegyezett az Aston Villával a 18 éves csatár, Omari Kellyman szerződtetéséről. A 18 éves játékos hatéves szerződést írt alá a Kékekkel, amely további egy évre szóló opciót is tartalmaz, és a jövő hónapban csatlakozik új csapattársaihoz az előszezonra. A hírek szerint az üzlet 22,5 millió euróért jött létre.

“Fantasztikus érzés, hogy itt állhatok a Chelsea játékosaként. Ez egy hatalmas klub, elképesztő történelemmel, szóval nagyszerű csatlakozni hozzá. Egy álom vált valóra, az biztos. Boldog vagyok, hogy felvehettem a mezt, és alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát”

– nyilatkozta Kellyman a klub hivatalos oldalának.

Kellyman 2022-ben csatlakozott a Villa akadémiájához a Derby Countytól és 2023-ban debütált az első csapatban, és októberben írt alá új, hosszú távú szerződést a klubbal. A fiatal játékos az elmúlt szezonban két Premier League-meccsen lépett pályára, a Manchester City és a Crystal Palace ellen a kispadról szállt be az utolsó két hónapban. Az Európa-konferencia-ligában kétszer is késői csereként állt be.

fociclub