Hétfőtől újít a Telekom, aki Budapesten él, az jár jól

A Telekom hálózatmodernizációs programjának keretében 2024 végéig az összes budapesti metróvonalon elérhetővé teszi az 5G hálózatot ügyfelei számára. Elsőként július 1-jétől a kisföldalatti vonalán indítja el az 5G szolgáltatást.

A metróvonalak hálózati lefedése összetett és bonyolult folyamat, részben a föld alatti szerelés, részben pedig a korlátozott hozzáférés miatt, hiszen a hálózat kiépítését csak üzemidőn kívül, jellemzően az éjszakai órákban lehet végezni. Így vezeti be közleményében a Telekom, miért fontos lépés a fővárosi metróhálózat 5G-s lefedése.

Július 1-jétől a kisföldalattiban utazók számára elérhetővé válik az 5G és a további metróvonalakon is megkezdik a hálózat modernizálását, melynek eredményeképp idén az M2, M3 és M4 vonalakon is bekapcsolják az 5G szolgáltatást.

Budapest digitális infrastruktúrájának legújabb fejlesztése a Telekom és a BKV együttműködésében valósult meg – hangsúlyozzák a közleményben.

Az 5G-s hálózat igénybevételéhez a lefedettségen túl megfelelő díjcsomag és 5G-képes készülék, abba pedig megfelelő SIM-kártya szükséges.

A Telekom emlékeztet: nyáron (szeptember 15-éig) díjcsomagtól függetlenül minden olyan ügyfele számára elérhetővé tette az 5G-t, aki rendelkezik (bármilyen) mobilinternet-szolgáltatással.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG