Románia csoportelső lett, Ukrajna búcsúzott, a magyar továbbjutás még mindig kérdéses

A magyar válogatott számára egy eredmény, a döntetlen volt az, ami biztosan nem jó az E csoport harmadik fordulós mérkőzésein. Arról, hogy mi lett volna jó, itt írtunk. Na, de nézzük, mi történt a Szlovákia–Románia és az Ukrajna–Belgium meccseken.

Előbbi összecsapást a románok kezdték kicsit aktívabban és az első negyedórában ők játszottak fölényben. A 20. percben aztán Szlovákia is ébredezni kezdett, majd négy perccel később a vezetést is megszerezte. Kucka a jobb szélen hozta fel a labdát, majd csodálatosan tekert középre, Duda pedig a hosszúra fejelte vissza a labdát. Nitának nem volt esélye védeni, megszerezte a vezetést Szlovákia, 1–0.

És maradt is támadásban, a románokat megfogta a gól. A 35. percig nem is nagyon tudtak mit kezdeni ezzel a helyzettel. Ekkor azonban Hagi cselezgetett szépen az alapvonalhoz közelében, majd Hancko mellett próbált betörni a 16-oson belülre. A szlovák védő felrúgta, a játékvezető pedig előbb szabadrúgást ítélt, de a VAR segítségével később megváltoztatta a döntését, így tizenegyest kapott Románia.

Marin a jobb felsőbe bombázott, a balra vetődő Dúbravkának esélye sem volt, 1–1. Az első félidőben több gól már nem esett, így döntetlennel vonultak félidőre a csapatok, akárcsak a másik pályán. Azzal a különbséggel, hogy ott nem sikerült a kapuba találnia sem az ukránoknak, sem a belgáknak.

A második félidőt Szlovákia kezdte jobban, a játékrész első részében többet birtokolta a labdát, de nagy helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. Ahogy telt-múlt az idő, az látszott mindkét pályán, hogy a csoport négy csapatából hárman elégedettek a döntetlennel, Ukrajnának viszont muszáj lett volna gólt szerezni. Végül erre már egyik pályán sem került sor, így a négy darab négypontos csapat közül az ukránok húzták a rövidebbet és kiestek.

Az E csoport végeredménye:

  1. Románia 4 pont 4:3
  2. Belgium 4 pont 2:1
  3. Szlovákia 4 pont 3:3
  4. Ukrajna 4 pont 2:4

A mérkőzés percről percre frissülő tudósítását itt tudja visszaolvasni:

Írta a HVG