Képviselő maradhat a borozós balhé miatt lemondó tiszaföldvári alpolgármester

Cseuz Zsolt a Fidesz kompenzációs listájáról kerülhet be a képviselő-testületbe, miután a listán előrébb lévő jelölt lemondott mandátumáról.

Önkormányzati választások

A főpolgármester-választás nem lefutott meccs még Vitézy Dávid és Karácsony Gergely között – utóbbi 324 vokssal nyert ugyan, de újraszámolás és fellebbezés miatt ez nem végleges. Győrben, ahol a Fidesz veszített, szintén újraszámolják a voksokat. A kormánypártok eggyel több megyei jogú várost irányíthatnak ugyan, mint eddig, de volt több olyan település is, amit évtizedek után veszítettek el.

Ugyan egyéniben nem indult el, a kormánypártok kompenzációs listájáról mégis bekerülhet a tiszaföldvári képviselő-testületbe Cseuz Zsolt alpolgármester, aki februárban azt követően mondott le tisztségéről, hogy egy helyi borozóban balhézott.

Cseuz a kompenzációs listának csak az ötödik helyén szerepelt, a Fidesz egyetlen kompenzációs mandátumát pedig a harmadik helyen lévő Zsámár Jánosné kapta volna. Ő azonban lemondott mandátumáról – vette észre a 444 a helyi választási bizottság a település honlapján közzétett határozatát. Az így felszabaduló helyre a Fidesz és a KDNP pedig nem a lista negyedik helyén lévő Szollár Szabolcsot jelölte, hanem az ötödik Cseuzt.

Mint arról beszámoltunk, Cseuz februárban barátjával, a városban “Az Év Vállalkozója” címet kapó Kiss Ferenccel balhézott a Barcza Borozóban, ahová erőszakosan, örjöngve próbáltak visszajutni egy lelakatolt kapun keresztül. Cseuz akkor csak az alpolgármesteri címről mondott le, képviselői mandátumát megtartotta, és úgy tűnik, ebben a szerepkörben október után is folytatja a munkát.

HVG