Horváth András és Buzás Róbert már második győzelmeiket szerezték meg Szarajevóban!

Horváth András és Buzás Róbert már második mérkőzését nyerte meg a szarajevói junior Európa-bajnokságon, és mindketten a legjobb nyolc közé jutottak. A csapat tagjai közül a két korábbi nagy világeseményen érmes versenyzőnk, Körömi Ábel, és Gombai Dominik egyaránt magabiztosan nyerte meg az első mérkőzését.

Horváth András kiváló produkcióval állt elő, sokkal jobban bokszolt, mint az első összecsapásán, és ennek nem is lehetett más a vége, mint egy újabb tiszta győzelem. Buzás Róbert egy ismerős szlovák ellenfél legyőzését követően egy lengyellel találta magát szembe, de remek taktikával ismét az ő kezét emelték fel a magasba.

Körömi Ábel hazai ökölvívóval bokszolt, de nem tartott sokáig a mérkőzés, a számolásokat követően a mérkőzésvezető kihirdette a döntő fölényes győzelmét. Gombai Dominikra egy veszélyes moldáv várt, de alaposan felkészült, és egyhangú pontozással a versenynap negyedik magyar továbbjutója lett.

A korábbi serdülő Eb-t követően Bosznia és Hercegovina első alkalommal rendezhet Európa-bajnokságot ebben a korcsoportban. A korosztályos Európa-bajnokságon a 2008-ban, valamint a 2009-ben született ökölvívók vehetnek részt.

„Igazán eredményesen zárta a junior csapat az Európa bajnokság harmadik napját! Hat versenyzőnk lepett szorítóba, ahol a tét a legjobb nyolc közé kerülés volt. Danó István nyitotta a sort, aki szerb ellenfelet kapott a legjobb tizenhat között. Pityu nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, irányította is a mérkőzést, amikor egy együttes találat után a mérkőzésvezető számomra indokolatlanul megszámolta a versenyzőnket, amivel el is döntötte a menet sorsát. Pityu megtett mindent hogy ledolgozza a hátrányát, de a rutinosabb szerb folyamatosan lenyomta vagy fogással törte meg az ökölvívást így előnye kitartott a mérkőzés végéig.

Horváth András már a második mérkőzését vívta ezen az Európa bajnokságon, ahol is spanyol ellenféllel került szembe. Az első menetben végig irányította a küzdelmet, remekül tartotta a távolságot, így megérdemeltem zsebelte be ezt a menetet. A második menettől megérezte a megfelelő távolságot, rendre megelőzte a spanyolt, színes ökölvívással biztosította helyet a legjobb nyolc között.

Buzás Róbert szinten a második mérkőzését vívta lengyel riválissal szemben ezen az Eb-n. Robi tovább hozta az első mérkőzésen látott lendületes ökölvívást. Remek lábmunkával, gyors egyenesekkel megelőzte, majd leforgott ellenfeléről, akit a harmadik menetre már teljesen elbizonytalanított, így biztosította ő is a helyét a negyeddöntőben!

Körömi Ábel villám rajtot vett ezen az Európa bajnokságon, már a nyitó körben kétszer számoltak a hazai öklözőre és a mérkőzés vezető be is szüntette az összecsapást.

Gombai Dominik se bízott semmit a véletlenre, már az első menetben számoltak is ellenfelére és második-harmadik felvonásban is magabiztos ökölvívást mutatott be, így esélyt nem adott moldáv ellenfelének.

A nap utolsó ringbe lépője Turós Levente volt, aki montenegrói versenytárssal került szembe a tizenhat között . Az első kiegyenlített menetet 3:2 re ellenfelünknek adták, így kénytelenek voltunk taktikát váltani, de erre a montenegrói jól reagált. Nem maradt más, hogy az utolsó menetbe döntésre vinni a mérkőzést! Levi mindent megtett több nagy erejű ütéssel eltalálta ellenfelét, azonban sajnos megosztott pontozásos vereséget szenvedett.

Holnap a lányoké lesz a főszerep, Petrimán Patríciáért és Kapcsos Vivienért izgulhatunk, a tét pedig az elődöntő,” nyilatkozta Törteli Ferenc a harmadik versenynapról.

A magyar csapat harmadik napi eredményei a junior Európa-bajnokságon:

Férfi 48kg: Danó István – Filip Sztanojevics (szerb) 0:5

Férfi 52kg: Körömi Ábel – Alekszandar Veljovics (bosnyák) – döntő fölényes győzelem az első menetben

Férfi 54kg: Gombai Dominik – Catalin Mustea (moldáv) 5:0

Férfi 57kg: Horváth András – Rodrigo Sanchez (spanyol) 5:0

Férfi 60kg: Buzás Róbert – Jan Januszewski (lengyel) 5:0

Férfi 66kg: Turós Levente – Matija Roganovics (montenegrói) 1:4

Magyar Ökölvívó Szakszövetség