Diákok és képviselő is demonstrált a szentesi gimnázium drámatagozata mellett

Az iskoláért korábban nyílt levélben Alföldi Róbert, Nyáry Krisztián és Szőke András is kiállt.

Diákok szerveztek demonstrációt a szentesi Horváth Mihály Gimnázium (HMG) előtt kedd este, Varga Ferenc országgyűlési képviselővel közösen – írta a Szegeder. A drámatagozatért tartott „csendes kiállást” azért hirdették meg, mert Sipos Kitti Lídia intézményvezető felmondta a kapcsolatot a 25 éve velük együttműködő fővárosi művészeti iskolával, a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnáziummal (KIMI). A helyét egy szentesi zeneiskola venné át. A gimnáziumért korábban nyílt levélben Alföldi Róbert, Nyáry Krisztián és Szőke András is kiállt.

A tüntetésen a helyszíni tudósítás szerint körülbelül 100 ember gyűlt össze, köztük az aHang helyi aktivistái, akik körbeadták a petíciójukat, amit eddig 2400-an írtak alá.

A diákok szerint a KIMI rengeteg hasznos lehetőséget nyújtott nekik, tréningeket, délutáni foglalkozásokat, a felsőbb évesek támogatást is kaptak, hogy eljuthassanak különböző fesztiválokra. Amikor a kilencedikesek Budapesten voltak osztálykiránduláson, a fővárosi intézmény szállást biztosított számukra.

Az eseményen a korábban jobbikos, majd DK-s, jelenleg független országgyűlési képviselő Varga Ferenc is felszólalt.

„A tankerület és az igazgatónő azt hiszi, hogy mindent megtehetnek, és az olyan fontos értékeinket, mint a szentesi drámatagozat, gyakorlatilag lábbal tiporhatják” – mondta a politikus.

HVG