Elek Ákos: Nehéz lesz pótolni Varga Barnabást, ha továbbjutunk

A korábbi válogatott labdarúgó a csapat eddigi teljesítményéről is elmondta a véleményét.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

„Nem volt szép az ő esete. Az a tény, hogy kiesett, nagyban befolyásolja a továbbiakat, nehéz lesz a pótlása” – mondta Elek Ákos korábbi válogatott labdarúgó a Boon.hu-nak a skótok elleni mérkőzésen többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett Varga Barnabásról.

Vargát hétfőn műtötték meg, az operáció komplikációmentes volt, így ha minden jól alakul, szerdán elhagyhatja a kórházat. Az viszont biztos, hogy néhány hónapot ki kell hagynia. A pótlása kapcsán Elek úgy fogalmazott: „Az sem lepne meg, ha a remélt nyolcaddöntőben tipikus 9-es játékos nélkül állnánk ki.”

Az egykori középpályás – aki a 2016-os Eb-n két meccsen is pályára lépett, jelenleg pedig a Sajóvölgye Focisuli sportigazgatójaként dolgozik – a válogatott eddigi teljesítményéről is elmondta a véleményét. „Összességében mindhárom találkozó úgy alakult, ahogyan a játék képe kinézett, reálisan. […] A skótok elleni siker ad egy jó szájízt, és főleg adna az, ha sikerülne a tizenhatban lenni. Akkor már nem lenne semmilyen teher, nyomás a csapaton. Az ágrajz szerint egy erősebb válogatott ellen játszanánk, amely a papírforma alapján esélyesebb lenne, azonban a srácok az elmúlt években bizonyították, hogy ilyen kaliberű rivális ellen – általában – jobban tudnak futballozni” – vélekedett Elek Ákos.

Nyitóképünkön Elek Ákos a magyar válogatott mezében 2015-ben. Fotó: AFP / Kisbenedek Attila

HVG